Creta Carob

Με λιγότερη ζάχαρη από τα παγωτά, καθόλου αβγά και κρέμα γάλακτος, οι γρανίτες και τα σορμπέ είναι η πλέον δροσερή και φρουτένια παγωμένη πρόταση του καλοκαιριού. Τα φρούτα πολλά αυτή την εποχή και η διαδικασία τόσο απλή. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο από μια παγωμένη γρανίτα φρούτων. Εδώ συνδυάζουμε τα κεράσια με ροδάκινα…

Υλικά για 6 άτομα
Για τη γρανίτα ροδάκινο

  • 2 ροδάκινα ή νεκταρίνια μεγάλα
  • 1 ½ φλιτζάνι νερό
  • ½ – ¾ φλιτζανιού ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκά είναι τα ροδάκινά σας)
  • ½ λεμόνι
  • 2 κλαράκια βασιλικός
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ μαστίχα

Για τη γρανίτα κεράσι

  • 2 φλιτζάνια κεράσια
  • 1 ½ φλιτζάνι νερό
  • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • ½ λεμόνι
  • 3 φύλλα αρμπαρόριζας
  • 1 κουτ. σούπας λικέρ βύσσινο ή κονιάκ

sorbe 5edited

Εκτέλεση

  1. Πρώτα ετοιμάζετε τη γρανίτα ροδάκινο: Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι. Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη και όταν πάρει βράση προσθέτετε την αρμπαρόριζα. Με ένα μαχαιράκι κόβετε επιφανειακά τη φλούδα του λεμονιού και την ρίχνετε κι αυτή στο κατσαρολάκι. Βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτά. Αφήνετε να γίνει χλιαρό, το σουρώνετε και του προσθέτετε το χυμό του λεμονιού.
  2. Πλένετε και κόβετε τα ροδάκινα ή τα νεκταρίνια σε κομμάτια, με ή χωρίς τη φλούδα, εγώ τα προτιμώ με τη φλούδα. Τα ρίχνετε στο μπλέντερ σε δύο δόσεις και τα πολτοποιείτε μαζί με το σιρόπι, το οποίο προσθέτετε επίσης σε 2 δόσεις.
  3. Μεταφέρετε το μείγμα σε φόρμα μακρόστενη του κέικ την οποία έχετε ντύσει προηγουμένως με σελοφάν και αφήνετε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες τουλάχιστον να παγώσει. Στο ενδιάμεσο ανακατεύετε 1-2 φορές με πιρούνι να αφρατέψει λίγο.
  4. Στο μεταξύ έχετε ετοιμάσει και τη γρανίτα κεράσι ως εξής: Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι. Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη και όταν πάρει βράση προσθέτετε την αρμπαρόριζα. Με ένα μαχαιράκι κόβετε επιφανειακά τη φλούδα του λεμονιού και την ρίχνετε κι αυτή στο κατσαρολάκι. Βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και τότε το σουρώνετε και του προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και το λικέρ.
  5. Πλένετε και ξεκουκουτσώνετε τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο. Τα ρίχνετε στο μπλέντερ σε δύο δόσεις και τα πολτοποιείτε μαζί με το σιρόπι, το οποίο προσθέτετε επίσης σε 2 δόσεις. Ρίχνετε προσεκτικά τη γρανίτα κεράσι πάνω από το ροδάκινο και αφήνετε τη φόρμα στην κατάψυξη να παγώσει εντελώς.
  6. Όταν θέλετε να σερβίρετε ξεφορμάρετε τη γρανίτα σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ολόκληρα κεράσια. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε σε μπολ.

http://www.sweetly.gr/2014/07/dixromi-granita-kerasi-rodakino/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *