Φιρίκι γλυκό του κουταλιού από την Μπέττυ και το ‘Taste of life by Betty”!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά :

20-25 φιρίκια (καθαρισμένα 1400 γρ. περίπου)
1 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό (κλασικό νεροπότηρο)
3 βανίλιες
50 γρ. ασπρισμένα , ολόκληρα αμύγδαλα
Λεμόνι και αλάτι για το καθάρισμα

Εκτέλεση :
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φιρίκια από τη σάρκα τους και από τα κουκούτσια με τη βοήθεια μαχαιριού και του ειδικού εργαλείου. Γεμίζουμε μια λεκάνη με νερό , λίγο αλάτι και χυμό ενός λεμονιού και κάθε φιρίκι που καθαρίζουμε το ρίχνουμε μέσα. Όταν τα καθαρίσουμε όλα , τα αφήνουμε για 15-20 λεπτά και μετά τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα σουρώνουμε…
Σε μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη . Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό και όταν λιώσει η ζάχαρη και φαίνεται ότι αρχίζει να παίρνει βράσεις ρίχουμε μέσα τα στεγνά πλέον φιρίκια ένα-ένα. Όταν τα έχουμε ρίξει όλα , χαμηλώνουμε λίγο (τη θέλουμε μέτρια προς δυνατή) τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 50 λεπτά με μία ώρα…Κάπου κάπου ανακατεύουμε προσεκτικά.. Τέλος κλείνουμε το μάτι της κουζίνας , αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζουμε το γλυκό με μια πετσέτα. Την επόμενη μέρα , βάζουμε πάλι το γλυκό να πάρει λίγες βράσεις για να δέσει το σιρόπι. Βράζουμε λοιπόν για 10 περίπου λεπτά. Στις τελευταίες βράσεις , ρίχνουμε τις βανίλιες και τα ασπρισμένα αμύγδαλα. Το γλυκό μας είναι έτοιμο… Όταν κρυώσει το μεταφέρουμε σε καθαρό , γυάλινο βάζο.
Καλή επιτυχία… 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

http://tasteoflife.com.gr/index.php/paradosiaka-glyka/1097-firiki-glyko-koytalioy

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *