Φράουλες στο φούρνο, από τον Στέλιο Παρλιάρο!

Ένα εύκολο φραουλογλυκό, απολαυστικό, ανοιξιάτικο, ζουμερό…

 
Υλικά
800 γρ. φράουλες, πλυμένες και καθαρισμένες
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά
125 γρ. ζάχαρη άχνη
350 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
50 γρ. βούτυρο αγελάδας + λίγο ακόμα για το σκεύος
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα

 
Μερίδες: 10-12, Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 37΄

 

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 26 εκ. ή ένα παραλληλόγραμμο μεσαίου μεγέθους. Βάζουμε μέσα τις φράουλες όρθιες, τη μία δίπλα στην άλλη στριμωχτά (το σκεύος πρέπει να τις χωράει ακριβώς). Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το βούτυρο έως ότου το βούτυρο λιώσει. Σε ένα μπολ χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ή με το μίξερ χειρός τη ζάχαρη άχνη μαζί με τα αυγά έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν ελαφρώς. Προσθέτουμε έπειτα το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα του βούτυρου. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τις φράουλες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 35 λεπτά. Επειδή μπορεί να ξεχειλίσει η κρέμα στο ψήσιμο, τοποθετούμε στο κάτω ράφι ένα ταψάκι με λίγο νερό, ώστε τα ζουμιά να στάζουν μέσα σε αυτό. Κατόπιν βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκού με την κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία για 2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη και να κάνει κρούστα.

 

 

http://www.steliosparliaros.gr/efkola/efkola-me-frouta/fraoules-sto-fourno/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *