Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Υλικά

100 γρ ινδοκάρυδο άγλυκο
500 γρ γιαούρτι στραγγιστό (10% λιπαρά)
250 ml γάλα καρύδας
150 γρ ζάχαρη
40 ml ρούμι λευκό ή Malibu

Διαδικασία

Βάλτε το γάλα καρύδας στο ψυγείο από βραδύς να κρυώσει.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Απλώστε το ινδοκάρυδο σε μια λαμαρίνα φούρνου και καβουρδίστε για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρώμα. Κρατήστε λίγο για το γαρνίρισμα και περάστε το υπόλοιπο από το μούλτι να γίνει λεπτό σαν σκόνη.

Ανακατέψτε το γιαούρτι και το πηχτό γάλα καρύδας σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέστε την καρύδα το ρούμι και τη ζάχαρη, ανακατέψτε ξανά και βάλτε το μίγμα στο ψυγείο να κρυώσει 1-2 ώρες ή από την προηγούμενη μέρα.

Βγάλτε το παγωμένο σκεύος από το ψυγείο, βάλτε το μείγµα σε παγωτοµηχανή και παρασκευάστε το σύµφωνα µε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Έπειτα αδειάστε το σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και αφήστε το στην κατάψυξη, καλυμμένο µε μεμβράνη τουλάχιστον για 1 ώρα.

Αφήστε το παγωτό να μαλακώσει λίγο σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά πριν σερβίρετε.  Πασπαλίστε αν θέλετε με λίγη καβουρδισμένη καρύδα.

http://www.thinkdrops.gr/2014/08/07/frozen-yogurt-karyda/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *