Γιαούρτι με γαλλικές μαρέγκες & φρούτα από την Αλίκη Μάρα , “Καθημερινή Γευσηλάτρη” και το Yumm.gr !
Ανάλαφρο, γευστικότατο, σχεδόν άγλυκο, κρύβοντας όμως και μια τραγανή και γλυκιά έκπληξη στο τέλος. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;
Υλικά
500γρ. γιαούρτι στραγγιστό TOTAL
100ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
½ κιλό φρούτα
Για τις μαρέγκες:
4 ασπράδια (από μεσαίου μεγέθους αυγά)
125γρ. ζάχαρη
125γρ. ζάχαρη άχνη
Παρασκευή
Ξεκινήστε από τις μαρέγκες, τις οποίες μπορείτε να φτιάξετε αρκετές μέρες πριν και να τις αποθηκεύσετε σε δοχείο που κλείνει καλά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 110 ο C.
Χτυπήστε τα ασπράδια στο μίξερ μέχρι να σχηματίζονται «μαλακές» κορυφές και ενώ το μίξερ δουλεύει ρίξτε βροχηδόν τη ζάχαρη.
Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να σχηματίζονται «σφικτές» κορυφές και με το ίδιο τρόπο ρίξτε βροχηδόν και τη ζάχαρη άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμη, να ενσωματωθεί η άχνη πλήρως.
Με τη βοήθεια κορνέ ή με δύο μικρά κουταλάκια φτιάξτε μικρές μαρέγκες σε ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήστε τις για 1 ώρα και 15 λεπτά. Μετά το πέρας του χρόνου, σβήστε το φούρνο, αλλά αφήστε τις μαρέγκες μέσα στο φούρνο, να κρυώσουν τελείως.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και ανακατέψτε πολύ καλά.
Σε ατομικά μπολ σπάστε με τα χέρια σας μερικές μαρέγκες. Από πάνω βάλτε μια γενναία δόση από το μίγμα του γιαουρτιού. Τέλος γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Tips:
– Για να πετύχει η μαρέγκα δεν θα πρέπει να περάσει ίχνος από τους κρόκους στα ασπράδια κατά το διαχωρισμό τους.
– Επίσης χρησιμοποιούμε συνήθως μεταλλικά σκεύη, γιατί πλένονται πολύ καλά , σε αντίθεση με τα πλαστικά, στα οποία μπορεί να μείνουν υπολείμματα λιπαρών ουσιών, κάτι που θα αποτρέψει τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
– Στο επιδόρπιο μπορείτε να προσθέσετε και ξηρούς καρπούς δίνοντας μια πιο «τραγανή» υφή.
– Αν προτιμάτε τις μαρέγκες σε μεγαλύτερο μέγεθος, ψήστε τις για 1 ½ ώρα.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Μπορείτε να παρακολουθήστε το video της συνταγής μου στο Yumm web tv εδώ : http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=28xi_i_le_v_ti_m%3d
Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
http://yumm.gr/syntages/giaoyrti-me-gallikes-maregkes-froyta
Αφήστε μια απάντηση