Γιορτινή Τούρτα με Καρύδα από το Coolnews.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Εντυπωσιακό γλυκό που κανείς δεν θα πιστεύει ότι έφτιαξες με τα χεράκια σου. Θέλει λίγο κόπο αλλά αξίζει! Ένας πύργος από τέσσερα στρώματα με παντεσπάνι και δροσερή κρέμα καρύδας είναι ακριβώς ότι χρειάζεστε για το γιορτινό τραπέζι…

Τι θα χρειαστείτε

  • 6 ασπράδια αυγών
  • 400 γραμμ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γραμμ. Γάλα
  • 225 γραμμ. μαλακό Βούτυρο
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γ. Αλάτι
  • 1 βανίλια

Γέμιση:

  • 4 Κρόκους αυγών
  • 100 γραμμ. Βούτυρο
  • 100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γραμμ. Καρύδα σε σκόνη
  • 70 γραμμ. ρούμι ή κονιάκ

Επικάλυψη:

  • 300 γραμμ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά Σιρόπι
  • 70 γραμμ. νερό
  • ½ κ. γ. αλάτι
  • 50 γραμμ. καβουρντισμένο και ψιλοκομμένο αμύγδαλο

Πως να το κάνετε

  1. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνετε μέσα 200 γραμμ. από τη ζάχαρη και ανακατεύετε απαλά. Ανακατεύετε την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλεύρι, το γάλα, το βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια.
  2. Χτυπάτε με το μίξερ για 4 λεπτά. Ρίχνετε μέσα τα ασπράδια και ανακατεύετε. Μοιράζετε το μίγμα σε 2 στρογγυλά βουτυρωμένα ταψάκια (23 εκ.) και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν.

ΓΕΜΙΣΗ:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Χτυπάτε τους κρόκους με το βούτυρο σε κατσαρόλα με χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Αφήνετε στην άκρη.

ΣΚΕΠΑΣΜΑ:

Βάζετε τη ζάχαρη, το σιρόπι, το νερό και το αλάτι σε κατσαρόλα. Βράζετε για 10 λεπτά. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτετε τη βανίλια. Ρίχνετε το σιρόπι σιγά – σιγά σαν κλωστή χτυπώντας συνέχεια. Κόβετε το κάθε κομμάτι από το παντεσπάνι οριζόντια στη μέση. Βάζετε σε ένα πιάτο ένα κομμάτι, σκεπάζετε με το 1/3 της γέμισης, σκεπάζετε με το δεύτερο κομμάτι και συνεχίζετε με κρέμα καρύδας, παντεσπάνι, κρέμα, παντεσπάνι. Αλείφετε με το σκέπασμα της μαρέγκας, καλύπτοντας και τα πλαϊνά. Στο τέλος προσθέστε το καβουρντισμένο και ψιλοκομμένο αμυγδαλάκι και σερβίρετε.

http://www.koolnews.gr/food/xristougenniatiki-tourta-me-karidia/#more-71751

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *