Υπέροχο, πανεύκολο μιλφέιγ με φράουλες & βιολογικό πετιμέζι ΚΑΡΑΓΓΕΛΗ, από το sokolatomania.gr


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ενα  φανταστικό γλυκό ψυγείου, ελαφρύ,  εύκολο, με έτοιμη  τραγανή σφολιάτα, λαχταριστές φράουλες  και αφράτη λευκή κρέμα, κατάλληλο για όλες τις περιστάσεις!  Την ξεχωριστή γεύση δίνει το εξαιρετικό, αρωματικό ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΘΕΡΜΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΡΑΓΓΕΛΗ.

Χωρίς χρόνο αναμονής, ψήσιμο , και σύνθετες διαδικασίες , θα γίνει η αγαπημένη επιλογή μικρών και μεγάλων! Φτιάξτε το και είμαι σίγουρη πως θα αρέσει σε όλους!

 

FR-WHOLE-BIG

Υλικά

1 κιλό φράουλες

2 πακέτα έτοιμη σφολιάτα ΒΟΝΟΜΙ. ( Το κάθε πακέτο έχει 3 φύλλα)      (Εγω την βρήκα στο νέο εξαιρετικό κατάστημα των supermarkets Κρητικός κοντά στο Ασκληπιείο Βούλας)   FR-PREP

1 φάκελλος κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση μιλφέιγ

1 κουτί CORNET  MORFAT  (  με 2 φακέλλους μέσα)

800 ml  κρύο γάλα φρέσκο πλήρες

4 κουταλιές σούπας  ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΘΕΡΜΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΡΑΓΓΕΛΗ και λίγο ακόμη για την διακόσμηση στο τέλος.

petimezi-bottle

Μπορείτε να παραγγείλετε το  εξαιρετικό ΑΘΕΡΜΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΡΑΓΓΕΛΗ στο :  https://tinyurl.com/2p8rx6ke

 

Οδηγίες

Πλένουμε καλά τις φράουλες , τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας  τις  σκεπάζουμε με ένα ακόμη φύλο χαρτιού και  τις σκουπίζουμε πολύ καλά  ώστε να μην έχουν καθόλου νερό.

Κόβουμε μερικές φράουλες σε λεπτές φέτες και τις κρατάμε στην άκρη για τη διακόσμηση.

 

FR-PRER-FRAOULES

Κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες σε μικρές φετούλες  σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα 4 κουταλιές σούπας  ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΘΕΡΜΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΡΑΓΓΕΛΗ.  Ανακατεύουμε ελαφρά.

Μετά από περίπου 15 λεπτά στραγγίζουμε τις φράουλες σε ένα σουρωτήρι και κρατάμε το ζουμί σε ένα φλυτζάνι.

Στο μπολ του mixer τοποθετούμε 600  ml  κρύο γάλα και ρίχνουμε μέσα τον 1 φάκελλο κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση μιλφέιγ και το ένα από τα 2 φακελάκια CORNET MORFAT.  Ρίχνουμε και τα 2/3  από το  ζουμί  που έχουμε βγάλει προηγουμένως  από τις φράουλες και χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά  για 5 λεπτά στην πιο δυνατή ταχύτητα.

 

 

 

Σε ένα στενόμακρο πυρέξ τοποθετούμε 2 από τα 6 φύλλα σφολιάτας  το ένα δίπλα στο άλλο.

FR1

Καλύπτουμε με την μισή από την κρέμα .

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

fr2

Καλύπτουμε με τις μισές στραγγισμένες φράουλες.

fr3

Καλύπτουμε με άλλα 2 φύλλα σφολιάτας.

FR4

Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

FR5

Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες στραγγισμένες φράουλες.

FR6

Καλύπτουμε με τα 2 τελευταία φύλλα σφολιάτας.

FR7

Στο μπολ του mixer  βάζουμε το δεύτερο φακελάκι με τα 200 ml  κρύο γάλα και το υπόλοιπο ζουμί από τις φράουλες.  Χτυπάμε για 5 λεπτά και στην δυνατή ταχύτητα.

Καλύπτουμε τα φύλλα με την κρέμα.

FR8

Γαρνίρουμε με τις φέτες από τις φράουλες.

FR9

FR10

Με ένα πινελάκι αλείφουμε τις φράουλες με λίγο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΘΕΡΜΟ ΠΕΤΙΜΕΖΙ ΚΑΡΑΓΓΕΛΗ.

 

Το γλυκό μας είναι έτοιμο. Τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο και  μπορούμε άμεσα  να το απολαύσουμε. Eίναι ελαφρύ,  όσο πρέπει γλυκό, με την υπέροχη σφολιάτα και την αφράτη κρέμα να δένει αρμονικά με τις αρωματισμένες ζουμερές φράουλες! Θα εντυπωσιαστείτε και θα εντυπωσιάσετε και τους αγαπημένους σας!

( Σημ . Κόβουμε απαραιτήτως με κοφτερό μαχαίρι. )

Καλή επιτυχία!

FR-WHOLE FR12-PIECE

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *