Καλοκαιρινός χαλβάς με φρούτα από τις “Μαγειρικές Διαδρομές”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Χαλβάς ψυγείου με φρούτα πεντανόστιμος!

Συστατικά
Σερβίρει
6-8 άτομα

Προστέθηκε από vasiliki ver.siliki verasiliki ververΠροστέθηκε από vasiliki vervΠροστέθηκε από vasiliki verasiliki ver vasiliki ver
Για τον χαλβά 

  •     1 L.φρέσκο γάλα,
  •     150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό,
  •     150 γρ. ζάχαρη,
  •     1 κ.γλ. εσάνς αμυγδάλου.
  •     Για τη γέμιση:
  •     250 γρ. φράουλες,
  •     3 ακτινίδια,
  •     150 γρ. κόκκινα φρούτα δάσους ( κατεψυγμένα)
  •     200 γρ. κεράσια.

 Για το σερβίρισμα:

  •     1 φλ. αμύγδαλα φιλέ,
  •     σάλτσα κόκκινων φρούτων ή μαρμελάδα,ακόμη καλύτερα γλυκό κουταλιού βύσσινο ή κεράσι.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρές φέτες τα ακτινίδια.    Εγώ αντικατέστησα τα ακτινίδια και τα φρούτα του δάσους με κομματάκια από 2 βερύκοκα, 1 ροδάκινο και 6 κεράσια.
  2. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε πασπαλιστά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην πιάσει στο πάτο της κατσαρόλας. Θα χρειαστούν 7′-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να ψηθεί και να πήξει ο χαλβάς.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την εσάνς αμυγδάλου.
  4. Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κεικ 26 εκ. και τη στρώνουμε με πλαστική μεμβράνη, πυθμένα και τοιχώματα.
  5. Ρίχνουμε μια στρώση χαλβά ,συνεχίζουμε με τα φρούτα- ακτινίδια, φράουλες ,φρούτα δάσους, πάλι χαλβά και πάλι φρούτα, τελειώνουμε με ένα στρώμα χαλβά που το ισιώνουμε με τη ράχη ενός βρεγμένου κουταλιού. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη.
  6. Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει και τον βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 6 ώρες. Την ώρα του σερβιρίσματος ,στολίζουμε με τα κεράσια, τα αμύγδαλα και αν μας αρέσει και δυόσμο.
  7. Κόβουμε σε φέτες και συνοδεύουμε με σάλτσα κόκκινων φρούτων ή μαρμελάδα ζεσταμένη ή σιρόπι βύσινο.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν σερβίρουμε τον χαλβά μας με γλυκό κουταλιού θα είναι ο γευστικότερος δροσερός-καλοκαιρινός χαλβάς!

Της Ντίνας Νικολάου

Σχόλια
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Κυριακή, 10 Ιούνιος 2012
Πολύ όμορφος ο χαλβάς σου Βασιλική!Και φυσικά θα είναι και πολύ νόστιμος με αυτά τα υλικά!!!
Σχόλιο από eleni_p , Κυριακή, 10 Ιούνιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Διαφορετικός αυτός ο χαλβας και θα έλεγα αρκετά καλοκαιρινος,σούπερ!
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 10 Ιούνιος 2012
Σας ευχαριστώ πολύ Τζένη και Ελένη!!
Είναι πολύ γευστικός,δοκιμάστε τον με όποια φρούτα σας αρέσουν!!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 10 Ιούνιος 2012
Τι άλλο άρωμα πιστεύεις ότι θα του πήγαινε εκτός από αυτό που λες; Εντυπωσιακή και απλή!
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 10 Ιούνιος 2012
Για την εσάνς αμυγδάλου λες;μπορείς να βάλεις 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας!!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 10 Ιούνιος 2012
Μια και είναι φρουτένιο πιστεύω θα πήγαινε και ξύσμα λεμονιού, τι λες;
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 10 Ιούνιος 2012
Πολύ!!!!!!να είσαι καλά που το σκέφτηκες!!την επόμενη φορά θα βάλω!!
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *