Υπέροχα καραμελωμένα μήλα, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

2 φλυτζάνια λευκή ζάχαρη

3/4 φλιτζανιού νερό

μισό φλιτζάνι ελαφρύ σιρόπι ζαχαροκάλαμου η σιρόπι που θα φτιάξετε μόνοι σας με ένα φλιτζάνι νερό- ένα  φλιτζάνι ζάχαρη και μια κουταλιά της σούπας γλυκόζη / βράστε για 15-20 λεπτά και αφήστε να κρυώσει) η  χρησιμοποιήστε γλυκόζη

4-5 σταγόνες άρωμα εκχύλισμα βανίλιας Spice Drops

κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή ζελέ

8 μήλα μέτρια 

θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής για καραμέλα

ξυλάκια  για σουβλάκια

MILO-RENA4

 

 

Βάλτε την ζάχαρη, το νερό, το σιρόπι η την γλυκόζη και το άρωμα μέσα σε ένα κατσαρολάκι

με βαρύ πάτο σε  μέτρια φωτιά ..

Προσθέστε το χρώμα ( εγώ προτιμώ της Wilton).

Όσο πιο πολύ τόσο πιο κόκκινη θα βγει η καραμέλα σας ( εγώ έβαλα ένα κουταλάκι του γλυκού).

Ανακατέψτε να διαλυθεί η ζάχαρη και η γλυκόζη και βάλτε μέσα το θερμόμετρο ..

Σε λίγο το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει και να φουσκώνει..

Μειώστε την φωτιά για να μην σας ξεχειλίσει..

Εν τω μεταξύ μέχρι να ανεβεί η θερμοκρασία της καραμέλας σας πλύντε τα μήλα σας

και σκουπίστε τα να μην έχουν υγρασία.

Μπήξτε τα ξυλάκια από τα σουβλάκια στο κέντρο των μήλων ..

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Αν τα μήλα σας είναι λίγο μεγαλούτσικα σπάστε 2 ξυλάκια σχεδόν στην μέση και μπήξτε τα

και τα 2 δίπλα-δίπλα στο μήλο για περισσότερη σταθερότητα.

Στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και αλείψτε το με βούτυρο για να μην κολλήσουν τα μήλα πάνω στο χαρτί.

Όταν το θερμόμετρο φτάσει στους 150 βαθμούς αφαιρέστε την καραμέλα από την φωτιά..

MILO-RENA

 

 

Βουτήξτε τα μήλα ένα ένα στην καραμέλα και περιστρέψτε τα να καλυφθούν ..

Μην αφήσετε την καραμέλα να πάει μέχρι το κέντρο του μήλου εκεί που είναι τα ξυλάκια.

Σηκώστε τα πάνω από την κατσαρόλα να στραγγίξουν λίγο και αφήστε τα πάνω στο χαρτί ψησίματος ..

Κάντε το ίδιο με  όλα τα μήλα ..

Η καραμέλα στα μήλα θα στεγνώσει πολύ γρήγορα (περίπου σε 8-10 λεπτά)..

Αντί για ξυλάκια από σουβλάκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μικρα κλαράκια από δένδρο.

Καταναλώστε τα στις επόμενες 2-3  μερες γιατί μετά τα υγρά από τα μήλα μαλακώνουν την καραμέλα.

Καλή επιτυχία!!

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

https://koykoycook.gr/?p=23963

MILO-RENA2

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *