Ανανάς στο γκριλ με παγωτό βανίλια από το sidagi.gr !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για το παγωτό βανίλια
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1 κούπα χλιαρό γάλα
100 γραμμάρια μέλι
1 βανίλια σε σκόνη

Για την σάλτσα βατόμουρου
100 γραμμάρια βατόμουρα
Μισό ποτήρι λευκό κρασί
4 κουταλιές ζάχαρη

Γαρντιτούρα 
250 γραμμάρια ανανάς κομμένος σε φέτες
Λίγα φυλλαράκια δυόσμου ή μέντας

 

 

Εκτέλεση

Για το παγωτό βανίλια
Σε ένα λεκανάκι αδειάζουμε το χλιαρό γάλα.
Διαλύουμε σε αυτό τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το μέλι.
Ρίχνουμε στο μπολ την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Για καλύτερα αποτελέσματα, τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για μια ώρα προτού το ρίξουμε στην παγωτομηχανή.
Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και φτιάχνουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της.
Αφού παρασκευαστεί το παγωτό, το αδειάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη  για 6-8 ώρες.

Για την σάλτσα βατόμουρου
Βράζουμε τα βατόμουρα με τη ζάχαρη μέσα στο κρασί μέχρι να συρρικνωθούν στο μισό μετά τα περνάμε από λεπτή σίτα και κρατάμε το ρευστό μέρος της σάλτσας αφαιρώντας τα ολόκληρα βατόμουρα.

Για το σερβίρισμα
Κόβετε τον ανανά σε φέτες 1 εκ. και αφαιρέστε τον πυρήνα με ένα μαχαιράκι ή κουπ πατ. Ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές και σερβίρετε βάζοντας σε ένα βαθύ πιάτο μια στρώση από την σάλτσα βατόμουρου, μια φέτα ανανά και από πάνω τοποθετείτε από μια μπάλα παγωτό βανίλια. Τελειώνετε γαρνίροντας με ένα φυλλαράκι βασιλικού ή δυόσμου και σερβίρετε.

 

 Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
http://www.sidagi.gr/section/gluka/content/ananas-sto-gkril-me-pagoto-banilia
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *