Creta Carob

Ας φέρουμε το καλοκαίρι λίγο πιο νωρίς!

Υλικά

Για τα cupcakes
175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 γρ. μπέικιν πάουντερ
20 γρ. κακάο σκόνη
1 πρέζα αλάτι
120 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. ζάχαρη καστανή
2 αυγά μεσαίου μεγέθους (100 γρ.)
1 βανίλια σε σκόνη
45 γρ. καρύδα ξερή, τριμμένη
150ml γάλα

Για τη γέμιση
60 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο
½ κ.γ. εσάνς καρύδας
225 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. γάλα καρύδας

Για την επικάλυψη
100 γρ. γιαούρτι
30 γρ. ζάχαρη άχνη
1/3 γάλα καρύδας
10ml Malibu
50 γρ ζαχαρωμένα φλέικς καρύδας καβουρδισμένα

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
2. Φτιάξτε τα cupcakes. Βουτυρώστε μία φόρμα για μίνι μάφιν, τοποθετήστε χάρτινες θήκες για μίνι μάφιν σε κάθε υποδοχή και αφήστε στην άκρη.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με πιρούνι το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και μία πρέζα αλάτι.
4. Σε άλλο μπολ αναμίξτε το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια και τα αυγά με αυγοδάρτη μέχρι να πάρετε ένα κρεμώδες μείγμα. Προσθέστε το γάλα και ομογενοποιήστε.
5. Ρίξτε λίγο λίγο το περιεχόμενο του μπολ με τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά, φροντίζοντας να ενοποιείτε πλήρως με σπάτουλα σιλικόνης πριν ρίξετε την επόμενη δόση.
6. Μοιράστε τη ζύμη στις ειδικές υποδοχές της φόρμας, γεμίζοντάς τις κατά τα 2/3, αφού τα cupcakes θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Ψήστε τα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 15-20΄ ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.
7. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε τα cupcakes να κρυώσουν . Αφού κρυώσουν, βγάλτε τα από τη φόρμα και ακουμπήστε τα σε σχάρα.
8. Με ένα μαχαιράκι κάντε ένα μικρό κώνο στο κέντρο κάθε cupcake και αφαιρέστε αυτό το κομματάκι. Κρατήστε μόνο την πάνω επιφάνεια από τον κώνο –για να καπακώσετε μετά το cupcake- και πετάξτε τον υπόλοιπο.
9. Φτιάξτε τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το βούτυρο, την εσάνς καρύδας, τη ζάχαρη άχνη και το γάλα καρύδας και χτυπήστε τα με μίξερ χειρός μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα
10. Με ένα κουταλάκι βάλτε λίγη γέμιση στα κενά που έχει αφήσει ο κώνος που αφαιρέσατε στα cupcakes και καπακώστε με τα κομματάκια που έχετε κρατήσει.
11. Φτιάξτε την επικάλυψη. Σε ένα μπολ βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το malibu και χτυπήστε με αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός. Μόλις πάρετε ένα κρεμώδες μείγμα τοποθετήστε το σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη 4 εκ. και φτιάξτε ροζέτες στην επιφάνεια κάθε cupcake. Διακοσμήστε με τα φλέικς καρύδας.

 

http://www.thinkdrops.gr/2014/02/13/coconut-cupcakes/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *