Σάντουιτς σοκολάτας με καρύδα χωρίς αλεύρι- Flourless, Chocolate Sandwich with Coconut Cookie Recipe, by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ναι! Μπισκότα χωρίς αλεύρι! Πόσο μπορεί να με έχει ενθουσιάσει αυτή η συνταγή… Για κάποιο λόγο είχε μείνει στο ντουλάπι μου ένα μεγάλο βάζο με καρύδα και έτσι έψαξα να βρω ένα τρόπο να την αξιοποιήσω! Ανακάλυψα λοιπόν αυτή την υπέροχη συνταγή, που το ινδοκάρυδο αντικαθιστά το αλεύρι και δημιουργεί μια ανάλαφρη ζύμη!

Υλικά
Για το Μπισκότο

  • 250 γρ. ινδική καρύδα, τριμμένη
  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 120 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου 4 ασπράδια)
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. κουβερτούρα με περίπου 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη

Για τη Γέμιση

  • 250 γρ. κουβερτούρα με περίπου 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά

Chocolate Sandwich with Coconut Biscuit Recipe, συνταγή, μπισκότο, σοκολάτα, ινδική καρύδα, κουβερτούρα, ασπράδι αυγού. κρέμα γάλακτος,σάντουιτς, μπισκότο, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Εκτέλεση

Μπισκότο

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε μία λαδόκολλα έτσι ώστε να έχει πάχος περίπου 1 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 15 λεπτά.
  • Όταν βγει από το φούρνο αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και το κόβουμε σε δύο κομμάτια.

Γέμιση

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν πάρει βράση την αδειάζουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να γίνει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί έτσι ώστε να μπορούμε να το αλείψουμε πάνω από το μπισκότο.
  • Απλώνουμε το μείγμα στο ένα μπισκότο, το σκεπάζουμε με το άλλο μπισκότο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει.
  • Κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια.

Chocolate Sandwich with Coconut Biscuit Recipe, συνταγή, μπισκότο, σοκολάτα, ινδική καρύδα, κουβερτούρα, ασπράδι αυγού. κρέμα γάλακτος,σάντουιτς, μπισκότο, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ingredients

For the cookie dough

  • 250 g. coconut, grated
  • 200 g. caster sugar
  • 120 g. egg white (about 4 eggs)
  • 100 g. cream with 35% -36% fat
  • 20g. cornflour
  • 100 g. chocolate with about 50% -55% cocoa, chopped

For the chocolate filling

  • 250 g. chocolate with about 50% -55% cocoa, chopped
  • 250 g. cream with 35% -36% fat

Directions

  • Melt the chocolate in bain marie.
  • In a large bowl mix all ingredients together and add the melted chocolate.
  • Spread the mixture on a baking sheet and make it about 1 cm thick.
  • Bake in a preheated oven at 170ºC for 15 minutes.
  • Take it off the oven, let it stay for a while to cool down and then cut into two pieces.

For the filling

  • Heat the cream and just before it reaches the boiling point pour it over the chopped chocolate.
  • Mix well to make a smooth and homogeneous mixture and leave in the fridge to stabilize so that you can spread it over the cookie.
  • Spread the mixture on a cookie, cover with another cookie and put the cake in the refrigerator to cool.
  • Cut into rectangular pieces.

Serve With Love

http://coolartisan.net/2015/03/03/flourless-chocolate-sandwich-with-coconut-biscuit-recipe/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *