Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Γαλατόπιτα ελαφρώς πειραγμένη, με την προσθήκη γάλακτος καρύδας στο μείγμα, ζύμη σφολιάτας στη βάση και φέτες ανανά στην επιφάνειά της.

Υλικά για ένα ταψάκι 25Χ35εκ.

  • 1 φύλλο σφολιάτας

Για τη γέμιση

  • 700ml γάλα αγελαδινό ή κατσικίσιο
  • 300ml γάλα καρύδας
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • ¼ φλιτζάνι σιμιγδάλι χονδρό
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1 λεμόνι ξύσμα και χυμός
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη

Για την επιφάνεια

  • 1 κονσέρβα ανανά σε φέτες καλά στραγγισμένη
  • ζάχαρη καστανή

galatopita me anana 1edited

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC κι ετοιμάζετε την κρέμα. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τα δυο γάλατα με λίγη από τη ζάχαρη. Τη βάζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά κι ανακατεύετε σε ένα φλιτζάνι τα δυο σιμιγδάλια.
  2. Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα, ρίχνετε από πάνω το σιμιγδάλι σαν βροχή ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Όταν αρχίσει να πήζει η κρέμα, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  3. Χτυπάτε τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και τα ρίχνετε στην κρέμα. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύετε και αφού πάρει βράση η κρέμα τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο κι αφήνετε την κρέμα να κρυώσει λίγο.
  4. Στρώνετε τη ζύμη της σφολιάτας στο ταψί σας, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα πλαϊνά του. Ρίχνετε μέσα την κρέμα, μοιράζετε από πάνω τις φέτες του ανανά και φέρνετε τη ζύμη που περισσεύει πάνω από την κρέμα.
  5. Πασπαλίζετε την επιφάνεια του γλυκού με ζάχαρη και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  6. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσει το γλυκό. Το σερβίρετε κρύο κόβοντας κομμάτια.

 

 

http://www.sweetly.gr/2016/07/galatopita-me-anana-san-tarta/#more-5516

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *