Γλυκό με ανανά της “L”, από τη Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!

Υλικά

1 κονσερβα 800 γρ ανανα σε ελαφρυ σιροπι
2 φακελλάκια  ζελε ανανα
1 1/2 φλ .τσ. γαλα εβαπορε παγωμενο
το χυμο απο 2 πορτοκαλια
3 κ. σ. μαρμελαδα φραουλα

 

Εκιέλεση

Βαζουμε το γαλα να σταθει 45 λεπτα στη καταψυξη.Στραγγιζουμε τη κομποστα και μετραμε το ζουμι.Συμπληρωνουμε με χυμο πορτοκαλιου ,ωσπου να γινει 2 φλυτζανια .Ζεσταινουμε ελαφρα το χυμο,χωρις να βρασει και διαλυουμε μεσα το ζελε. Βαζουμε το ζελε στο ψυγειο και το αφηνουμε μεχρι να εχουμε τη πυκνοτητα μελιου.
Χτυπαμε στο μιξερ τον ανανα να γινει πουρες .Βγαζουμε το γαλα απο τη καταψυξη και το χτυπαμε μερικα λεπτα μεχρι να αφρατεψει.Ριχνουμε μεσα το μισοπηγμενο ζελε και τον πουρε του ανανα και χτυπαμε το μιγμα ωσπου να αρχισει να πηζει και να γινει λειο και ομοιογενες.
Αδειαζουμε σε μια φορμα για ζελε και αφηνουμε να σταθει στο ψυγειο για 6 ωρες τουλαχιστον.Αν το αφησουμε για την αλλη μερα το αποτελεσμα θαναι πολυ καλυτερο.
Σερβιρουμε σε πιατελα στολιζοντας με φετες ανανα και μαρμελαδα φραουλα .

 

Καλη επιτυχια!

https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.871253202909666.1073741899.664704013564587/997631923605126/?type=3&theater

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *