Γλυκό ψυγείου με γάλα καρύδας και ζελέ κόκκινων φρούτων, από την Ιωάννα Σταμούλου και το “Sweetly”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πανάλαφρο γλυκάκι δροσερό και ολίγον εξωτικό με την καρύδα και το ζελέ από κόκκινα μούρα να μπλέκουν γλυκά στο στόμα. Για ακόμη πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα δοκιμάστε να φτιάξετε το ζελέ με χυμό από μείγμα εξωτικών φρούτων όπως μάνγκο, passion fruit κλπ.


Για τη βάση:

  • 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ

Για την κρέμα:

  • 800ml γάλα καρύδας
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 140γρ. κορν φλάουρ
  • 5-8 κουτ. σούπας ζάχαρη (όσο γλυκό το προτιμάτε)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Για την επικάλυψη:

  • 500ml χυμό από κόκκινα φρούτα (του εμπορίου ή φρέσκο από αποχυμωτή)
  • 1 φακελάκι ζελατίνη (10γρ.)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
  • μερικές νυφάδες ινδικής καρύδας (προαιρετικά) για τη διακόσμηση

glyko psigiou karyda me zele kokkinon frouton edited

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το γάλα καρύδας σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταίνεται.
    Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το κρύο νερό. Όταν διαλυθεί ρίχνετε το μείγμα στο γάλα της κατσαρόλας και ξεκινάτε να ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Τραβάτε το κατσαρόλι από τη φωτιά και ετοιμάζετε τη βάση του γλυκού.
    Στρώνετε με μπισκότα τη βάση του ταψιού σας, τοποθετώντας τα κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο. Αν χρειαστεί κόβετε κάποια μπισκότα με ανάλογο τρόπο. Αδειάζετε την κρέμα από πάνω όσο ακόμα είναι ζεστή και αφήνετε να κρυώσει
  2. Ετοιμάζετε το ζελέ: Διαλύετε τη ζελατίνη στο κρύο νερό και αφήνετε να φουσκώσει. Στο μεταξύ βάζετε το 1/3 περίπου του χυμού σε ένα μπρίκι και το ζεσταίνετε καλά. Πριν πάρει βράση το ρίχνετε στη φουσκωμένη ζελατίνη και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί. Ρίχνετε το μίγμα με το ζελέ στον υπόλοιπο χυμό και αφού ανακατέψετε καλά να ομογενοποιηθεί, περνάτε το ζελέ από λεπτό σουρωτήρι και μετά το ρίχνετε λίγο λίγο και προσεκτικά πάνω από την κρέμα. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά και να πήξει το ζελέ.
  3. Όταν θέλετε να σερβίρετε, κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και μοιράζετε σε πιάτα. Αν θέλετε πασπαλίζετε την επιφάνεια του γλυκού με νυφάδες καρύδας.

Σημείωση:

  1. Αν προτιμάτε, αντί για γάλα καρύδας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα αγελαδινό ή κατσικίσιο για να φτιάξετε την κρέμα του γλυκού.
  2. Αντί για ζάχαρη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρουκτόζη ή σιρόπι αγαύης για να γλυκάνετε την κρέμα σας.

 Για ακόμη πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα δοκιμάστε να φτιάξετε το ζελέ με χυμό από μείγμα εξωτικών φρούτων όπως μάνγκο, passion fruit κλπ.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.


Για τη βάση:

  • 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ

Για την κρέμα:

  • 800ml γάλα καρύδας
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 140γρ. κορν φλάουρ
  • 5-8 κουτ. σούπας ζάχαρη (όσο γλυκό το προτιμάτε)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Για την επικάλυψη:

  • 500ml χυμό από κόκκινα φρούτα (του εμπορίου ή φρέσκο από αποχυμωτή)
  • 1 φακελάκι ζελατίνη (10γρ.)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
  • μερικές νυφάδες ινδικής καρύδας (προαιρετικά) για τη διακόσμηση

glyko psigiou karyda me zele kokkinon frouton edited

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το γάλα καρύδας σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταίνεται.
    Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το κρύο νερό. Όταν διαλυθεί ρίχνετε το μείγμα στο γάλα της κατσαρόλας και ξεκινάτε να ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Τραβάτε το κατσαρόλι από τη φωτιά και ετοιμάζετε τη βάση του γλυκού.
    Στρώνετε με μπισκότα τη βάση του ταψιού σας, τοποθετώντας τα κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο. Αν χρειαστεί κόβετε κάποια μπισκότα με ανάλογο τρόπο. Αδειάζετε την κρέμα από πάνω όσο ακόμα είναι ζεστή και αφήνετε να κρυώσει
  2. Ετοιμάζετε το ζελέ: Διαλύετε τη ζελατίνη στο κρύο νερό και αφήνετε να φουσκώσει. Στο μεταξύ βάζετε το 1/3 περίπου του χυμού σε ένα μπρίκι και το ζεσταίνετε καλά. Πριν πάρει βράση το ρίχνετε στη φουσκωμένη ζελατίνη και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί. Ρίχνετε το μίγμα με το ζελέ στον υπόλοιπο χυμό και αφού ανακατέψετε καλά να ομογενοποιηθεί, περνάτε το ζελέ από λεπτό σουρωτήρι και μετά το ρίχνετε λίγο λίγο και προσεκτικά πάνω από την κρέμα. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά και να πήξει το ζελέ.
  3. Όταν θέλετε να σερβίρετε, κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και μοιράζετε σε πιάτα. Αν θέλετε πασπαλίζετε την επιφάνεια του γλυκού με νυφάδες καρύδας.

Σημείωση:

  1. Αν προτιμάτε, αντί για γάλα καρύδας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα αγελαδινό ή κατσικίσιο για να φτιάξετε την κρέμα του γλυκού.
  2. Αντί για ζάχαρη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρουκτόζη ή σιρόπι αγαύης για να γλυκάνετε την κρέμα σας.
http://www.sweetly.gr/2015/07/glyko-psigiou-me-gala-karydas-kai-zele-kokkinon-frouton/#more-3882
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *