Τάρτα με φράουλες χωρίς γλουτένη – Gluten-Free Strawberry Coconut Tart by Akis and “akispetretzikis.com”!

Συστατικά
  • 140 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 170 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη (ντινκελ)
  • 50 γρ. τριμμένη καρύδα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. φυστίκια, θρυμματισμένα

Για τη γέμιση

  • 140 γρ. καρύδα τριμμένη
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 4 ασπράδια
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα πικραμύγδαλο
  • 450 γρ. μικρές φράουλες, κομμένες στη μέση

 

Clock

30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

Αυτή η συνταγή είναι μία καλοκαιρινή, ελαφριά συνταγή και ειδική για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη!

Για τη βάση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα φυστίκια, το αλεύρι, την καρύδα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια το ζυμάρι μας μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που είναι σαν θρυμματισμένη. Δεν την ζυμώνουμε πολύ. Βάζουμε το ζυμάρι μας στη βάση μιας ταρτιέρας διαμέτρου 26 εκ. σε κομμάτια και το πιέζουμε στη βάση και τα πλάγια ώστε να ενωθεί και να γίνει ένα.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση

  • Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα, να μένει πάνω στο σύρμα. Όταν η μαρέγκα μας είναι έτοιμη προσθέτουμε το πικραμύγδαλο και την καρύδα και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα.
  • Αδειάζουμε όλη τη γέμιση πάνω από τη ζύμη της τάρτας.
  • Αν θέλουμε πιέζουμε με τα χέρια μας τις φράουλες να βγάλουν λίγο ζουμάκι. Ρίχνουμε τις φράουλες πάνω από τη γέμιση και πασπαλίζουμε με φυστίκια.
Tip
Αν δε θέλουμε αλεύρι χωρίς γλουτένη μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με το κανονικό!
Gluten-Free Strawberry Coconut Tart
Ingredients

For crust:

  • 140 g butter, chilled and cut into small cubes
  • 170 g gluten-free flour (Dinkel)
  • 50 g coconut, finely shredded
  • 100 g granulated sugar
  • 50 g peanuts, ground

For filling:

  • 140 g coconut, finely shredded
  • 70 g granulated sugar
  • 4 egg whites
  • ½ teaspoon bitter almond extract
  • 450 g small strawberries, cut in half
Clock

30 minutes
Preparation Time
Shares

Family
Portion(s)
Difficulty

1
Difficulty
Method

This is a scrumptious, light, summer recipe! Gluten-free flour is used for those who are gluten intolerant.

For the crust:

  • Preheat oven to 180* C (350* F) Fan.
  • Combine the ground peanuts, flour, shredded coconut, butter and sugar in a large bowl.
  • Use your hands to knead the mixture until it comes together and creates a dough that resembles coarse meal. Transfer to a 26 cm tart pan and press down on the dough to fit it nicely into tart pan.
  • Bake for 20 minutes. Remove from oven and allow to cool.

For the filling:

  • Beat the egg whites with the sugar in a mixture. Use the whisk attachment and beat until the meringue forms stiff peaks and clings to whisk. When ready, add the bitter almond extract and the shredded coconut. Gently fold in with a spatula.
  • Spread mixture over baked tart crust.
  • You can gently squeeze the strawberries to release some juices (optional).
  • Place the strawberries over the filling and sprinkle with crushed peanuts.
Tip
It’s your choice whether you use gluten-free flour or regular! It will not affect the recipe!

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *