Γρήγορο και ζουμερό γλυκό με ινδοκάρυδο από τις “Γλυκές Τρέλες” !
Είναι δροσερό,ζουμερό ,γρήγορο και νόστιμο! Είναι οικονομικό και εντυπωσιάζει!
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Υλικά
Για το παντεσπάνι
2 αυγά
200ml γάλα
100ml λάδι
100γρ.ζάχαρη
200γρ.αλεύρι
1 κουταλάκι baking powder
2 κουτ.σούπας κακάο
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 ποτήρι ζάχαρη
7 κουτ.σούπας σιμιγδάλι
200 γρ.ινδοκαρυδο
αν θέλετε μπορείτε να προσθέτετε λίγη άσπρη σοκολάτα περίπου 30,40 γρ.
Οδηγίες
Βράζετε το γάλα και στην συνεχεια προσθέτετε το σιμιγδάλι και την ζάχαρη,τα βράζετε ακόμα 10 λεπτά μέχρι να τα πήξουν .Αφαιρείται την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε το ινδοκάρυδο. Αφήνετε το σιμιγδάλι να κρυώσει
Για το παντεσπάνι
2 αυγά
200ml γάλα
100ml λάδι
100γρ.ζάχαρη
200γρ.αλεύρι
1 κουταλάκι baking powder
2 κουτ.σούπας κακάο
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 ποτήρι ζάχαρη
7 κουτ.σούπας σιμιγδάλι
200 γρ.ινδοκαρυδο
αν θέλετε μπορείτε να προσθέτετε λίγη άσπρη σοκολάτα περίπου 30,40 γρ.
Οδηγίες
Βράζετε το γάλα και στην συνεχεια προσθέτετε το σιμιγδάλι και την ζάχαρη,τα βράζετε ακόμα 10 λεπτά μέχρι να τα πήξουν .Αφαιρείται την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε το ινδοκάρυδο. Αφήνετε το σιμιγδάλι να κρυώσει
Για το παντεσπάνι
Βάζετε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι σε ένα μπολ για να τα ανακατώσετε με το χέρι ή με το μίξερ.
Βουτυρώνετε και βάζετε αλεύρι σε ένα ταψί διαστάσεων 25*34 εκ.περίπου. Βάζετε το μισό μείγμα για το παντεσπάνι και το ψήνεται στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου (δεν χρειάζεται να είναι πολύ ψημένο(τόσο όσο να μην βουλιάζει η κρέμα στο παντεσπάνι)
.Βάζετε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και στην συνέχεια βάζετε το υπόλοιπο μείγμα από το παντεσπάνι και τα ψήνεται όλα μαζί για ακόμα 15-20 λεπά περίπου.
Το γλυκό πρέπει να ψηθεί σε μέτρια θερμοκρασία μην δυναμώνετε τον φούρνο σας.
Από πάνω μπορείτε να βάλετε γλάσο σοκολάτας ή να βάλετε ινδοκαρυδο.Μπορείτε να το αφήσετε και όπως είναι επειδή το παντεσπάνι είναι λείο.
Το γλυκό πρέπει να ψηθεί σε μέτρια θερμοκρασία μην δυναμώνετε τον φούρνο σας.
Από πάνω μπορείτε να βάλετε γλάσο σοκολάτας ή να βάλετε ινδοκαρυδο.Μπορείτε να το αφήσετε και όπως είναι επειδή το παντεσπάνι είναι λείο.
πηγή και φώτο συνταγής από maminajela.com
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Keto Bounty, από την αγαπημένη Κωνσταντίνα και το dietonian.gr!
Κετογονική Διατροφή: Soft cookies καρύδας με σοκολάτα , από την αγαπημένη Mika Kitrina και το ketok...
Τρίχρωμα σοκολατάκια με ινδοκάρυδο (VIDEO), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoon-foodah...
Παγωτό σοκολάτας μπόμπα με ινδοκάρυδο και σος σοκολάτας, από το sintayes.gr!
Μπάρες με σοκολάτα και ινδοκάρυδο, από την Ντίνα Νικολάου!
Κέικ καρύδας με ζαχαρούχο γάλα για αρχάριους, από το sintayes.gr!
Αφήστε μια απάντηση