Κέικ ινδοκάρυδο με γιαούρτι σιροπιαστό, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

250 γρ μαλακό βούτυρο η μαργαρίνη

220 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

4 αυγά

1 βανίλια

330 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

90 γρ ινδοκάρυδο

1 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

260 γρ γιαούρτι 10% λιπαρά ,στραγγιστό

Έξτρα ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 150-160 βαθμούς Κελσίου αέρα.

Βουτυρώστε και αλευρώστε μια μεγάλη φόρμα για κέικ (με την τρύπα στην μέση).

Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

Προσθέστε ένα ένα τα αυγά.

Βάλτε σε ένα μπώλ  την βανίλια,το αλεύρι,το ινδοκάρυδο, το μπαίκιν,την σόδα και το αλάτι

και ανακατέψτε τα με ένα κουτάλι.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Προσθέστε στο μίξερ το γιαούρτι και σταδιακά το μείγμα των αλεύρων.

Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα αδειάστε το στην φόρμα σας.

Ψήστε για 45 λεπτά περίπου ( τρυπήστε το με ένα σουβλάκι να δείτε αν βγαίνει καθαρό).

Μόλις το βγάλετε από τον φούρνο περιχύστε το με το κρύο σιρόπι.

Μόλις το απορροφήσει αναποδογυρίστε το κέικ σας σε μια πιατέλα και πασπαλίστε 

από πάνω με το έξτρα ινδοκάρυδο.

Αφήστε το κέικ σας να κρυώσει εντελώς προτού το κόψετε.

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

3/4 φλιτζανιού ζάχαρη 

3/4  φλιτζανιού  νερό

1 φλούδα από ένα λεμόνι

Βράστε τα όλα μαζί για 10-15 λεπτά και αφήστε 

το σιρόπι να κρυώσει καλά.

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
https://koykoycook.gr/?p=26253
 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *