Κέικ καρύδας με ζαχαρούχο γάλα για αρχάριους, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα υπέροχο, πεντανόστιμο ζουμερό και μυρωδάτο κέικ καρύδας με ζαχαρούχο γάλα. Το τέλειο κέικ  για όλες τις ώρες της ημέρας, όλες τις ηλικίες, όλες τις περιστάσεις. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα πολύ εύκολο στη παρασκευή του έτοιμο σε 10 λ για το φούρνο, τέλειο κέικ που, σίγουρα, πρέπει να δοκιμάσετε!

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 4 αυγά
  • 130 γρ. (1 φλ. τσαγιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. (3 ½ κ.σ.) βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 150 ml (2/3 φλ. τσαγιού) γάλα καρύδας
  • 30 γρ. (2 κ.σ.) αποξηραμένο τριμμένο ινδοκάρυδο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα καρύδας ή βανίλιας
  • ζάχαρη άχνη και αποξηραμένο τριμμένο ινδοκάρυδο για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενη βάση 22 εκ. Την αφήνετε στην άκρη.
  2. Βάζετε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για το κέικ (εκτός από τη ζάχαρη άχνη) και τα χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα το ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο της βγει στεγνή και καθαρή.
  3. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε μέσα στο ταψί για 15 λ να σταθεί και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Μόλις κρυώσει καλά το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και προαιρετικά με ινδοκάρυδο και σερβίρετε.

 

https://www.sintayes.gr/syntages/keik-karydas-zacharoucho-gala-gia-arharious/

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *