Λουκουμάδες με ανανά, από την Ιωάννα Σταμούλου και το olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15′
Χρόνος μαγειρέματος: 15′
Έτοιμο σε: 30

Υλικά

  • 1 κονσέρβα ανανά καλά στραγγισμένη
  • 3 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 βανίλια
  • μέλι θυμαρίσιο ή ανθόμελο
  • καρύδια κοπανισμένα
  • κανέλα
  • λάδι για το τηγάνισμα

 

Διαδικασία

Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα και το γιαούρτι, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέτετε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα και αφήνετε το χυλό στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε μπόλικο λάδι (η στάθμη να είναι τουλάχιστον 2 δάχτυλα) και, όταν κάψει καλά, βουτάτε μία μία τις ροδέλες του ανανά στο μίγμα του λουκουμά και τις ρίχνετε προσεκτικά στο τηγάνι. Προσοχή, πρέπει να βάζετε λίγες κάθε φορά, για να μπορείτε να τις γυρίσετε με ευκολία στο τηγάνι.

Όταν οι λουκουμάδες ροδίσουν από τη μια πλευρά, τους γυρίζετε να ροδίσουν και από την άλλη. Έπειτα τους βγάζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια και τους σερβίρετε με μέλι, τριμμένο καρύδι και κανέλα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Αντωνία Κατή

http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%AC/

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *