Μαλακά μπισκότα από καρύδα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Μικρές, αφράτες μπουκιές με το υπέροχο άρωμα και την υφή της ινδικής καρύδας, για να κεράσετε σε μια ξαφνική επίσκεψη.

Υλικά

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 350 γρ. ινδική καρύδα, τριμμένη
  • 1/2 σφηνάκι μαύρο ρούμι

Βάρος: 700 γρ., Προετοιμασία: 25΄, Ψήσιμο: 20΄

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μπεν μαρί και τα χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη δυνατά έως ότου αφρατέψουν καλά και ζεσταθούν (η θερμοκρασία τους πρέπει να φτάσει στους 45°C). Κατεβάζουμε από το μπεν μαρί και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και το ρούμι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Με ένα κουτάλι παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα και με ένα δεύτερο «σπρώχνουμε» τις κουταλιές πάνω σε μια λαδόκολλα φτιάχνοντας μικρά ακανόνιστα μπισκότα. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου έως ότου ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Διατηρούνται 8-10 ημέρες μέσα σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

http://www.steliosparliaros.gr/ygieina/xoris-glouteni/malaka-mpiskota-karida/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *