“Ναναΐμο”. Κατευθείαν από τον Καναδά και το sokolata.net!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Προετοιμασία: 2 ώρες

Δυσκολία: Μέτρια

 

Υλικά για 25 κομμάτια:

Μισό φλυτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

30 γραμμάρια κακάο

Ένα αυγό

200 γραμμάρια κράκερ ή τριμμένο μπισκότο

60 γραμμάρια καρύδα

50 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα

Υλικά για το μεσαίο στρώμα:

1/4 φλυτζάνι βούτυρο

3 κουταλιές της σούπας γάλα άχνη

1 κουταλιά της σούπας σκόνη βανίλιας

Υλικά για τη στρώση

120 γραμμάρια σοκολάτα υγείας

1 κοφτή κουταλιά της σοπύπας βούτυρο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση

Βουτυρώστε ένα ταψί, κατά προτίμηση 23×23

Για το κάτω στρώμα:

Σε χαμηλή φωτιά λιώστε το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη, το κακάο και ανακατεύετε. Έπειτα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέστε σιγά σιγά το αυγό.

Χωρίς να το βγάλετε από τη φωτιά ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το μίγμα να γίνει λίγο πηχτό, περίπου για 2 λεπτά.

Κατεβάστε το από τη φωτιά και ανακατεύοντας προσθέστε τη βανίλια, τα κράκερ ή τα μπισκότα, την καρύδα και τα καρύδια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φυστίκια).

Τέλος, απλώστε το μίγμα στο ταψί που βουτυρώσατε προηγουμένως και αφήστε το στο ψυγείο για μία ώρα.

Μεσαίο στρώμα:

Ανακατέψτε το βούτυρο (με αναδευτήρα ή με το μίξερ) μέχρι να γίνει κρεμώδες. Στη συνέχεια, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Αν δείτε ότι είναι πολύ πηχτό, προσθέστε ακόμα λίγο γάλα. Έπειτα, απλώστε το επάνω από το προηγούμενο στρώμα και αφήστε το στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.

Στρώση:

Λιώστε το σοκολάτα σε μπεν μαρί και στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Απλώστε τη σοκολάτα επάνω από τα δύο στρώματα και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Πριν το σερβίρετε, βγάλτε το από το ψυγείο και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να μην σπάσει η σοκολάτα όταν το κόβετε, χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι. Αν δε σας ενοχλεί, μπορείτε και να το κόψετε παγωμένο.

 

 

http://sokolata.net/new/?q=node%2F63

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *