Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Ένα δροσερό κι ευχάριστο γλυκό όπου οι εξωτικές νότες από το  γάλα καρύδας σμίγουν στο ίδιο ποτήρι με σοκολάτα γάλακτος και κόκκινα φρούτα.

 

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Υλικά

  • Για το ζελέ
  • 750ml γάλα καρύδας
  • 120γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 16γρ. ζελατίνη σε φύλλα (περίπου 5½ ζελατίνες)
  • Για τη διακόσμηση
  • διάφορα κόκκινα φρούτα (φράουλες, βατόμουρα κλπ) ή μάνγκο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε σε ένα σκεύος κρύο νερό, ρίχνετε μέσα τις ζελατίνες και τις αφήνετε να μουλιάσουν για 15 λεπτά και να φουσκώσουν.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη και αφήνετε το μίγμα να πάρει μια βράση.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, στραγγίζετε τις ζελατίνες από το νερό, τις ρίχνετε στο ζεστό μίγμα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν. Προσθέτετε τη σοκολάτα γάλακτος και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει καλά και το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Βήμα 4

Μοιράζετε το μίγμα σε ποτήρια και τα αφήνετε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το γλυκό.

Βήμα 5

Όταν το ζελέ σοκολάτας παγώσει, γαρνίρετε με κόκκινα φρούτα, μάνγκο ή άλλα φρούτα εποχής και σερβίρετε.

http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CE%B6%CE%B5%CE%BB%CE%AD-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%8D%CE%B4%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%84/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *