Ωμοφαγική μπάρα σοκολάτας με ξηρούς καρπούς και ψιλοκομμένη καρύδα , από το enallaktikidrasi.com!

Η σοκολάτα δεν γνωρίζει όρια στην απόλαυση. Ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα και οι γευστικοί συνδυασμοί είναι αμέτρητοι. Ακολουθεί μια νοστιμότατη συνταγή για μπάρες σοκολάτας με καρύδα και ξηρούς καρπούς της προτίμησής σας.

Συστατικά για τη βάση

• 1 φλιτζάνι καρύδια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αμύγδαλα)

• 1/3 του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη

• 4 φρέσκοι χουρμάδες

Συστατικά για τη γέμιση

• 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένη καρύδα

• 1 φλιτζάνι κάσιους

• ¼ του φλιτζανιού μέλι

• ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας

• 3 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας

Συστατικά για το γαρνίρισμα

• 100 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα

Παρασκευή

1. Βάλτε στο μπλέντερ τα καρύδια και τη σκόνη κακάο μέχρι να θρυμματιστούν τα καρύδια και να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Σιγά σιγά προσθέστε τους χουρμάδες μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Τοποθετήστε το σε ένα ταψάκι ή σε 12 φορμάκια για μάφιν.

2. Αποθηκεύστε το στο ψυγείο ενώ φτιάχνετε τη γέμιση. Ρίξτε στο μπλέντερ τα συστατικά της γέμισης μέχρι να ανακατευτούν καλά. Απλώστε τη γέμιση πάνω στη βάση και στην κορυφή ρίξτε τη λιωμένη μαύρη σοκολάτα.

3. Τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο για να πήξει. Ύστερα κόψτε το σε τετράγωνα ή αφαιρέστε το από τα φορμάκια μάφιν και σερβίρετε. Είναι προτιμότερο να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο.

http://enallaktikidrasi.com/2015/10/mpara-sokolatas-me-xirous-karpous-kai-karyda/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *