e-fresh-matrioshka

Χρειαζόμαστε 3 λεπτά για να συγκεντρώσουμε  τα υλικά και το πολύ 10 λεπτά για να παρασκευάσουμε αυτό το εξωτικό, πανεύκολο, πεντανόστιμο  και πολύ οικονομικό παγωτό! Από εκεί και πέρα  απλά υπομονή για να παγώσει και να το απολαύσουμε!

Θα  χρησιμοποιήσουμε  την εκπληκτική φυτική κρέμα γάλακτος  Torre ,    ειδική για τη παρασκευή παγωτού που δεν χρειάζεται ούτε παγωτομηχανή , ούτε δεύτερο χτύπημα!

 

ΥΛΙΚΑ

 για παγωτό  2  λίτρα περίπου

1 Φυτική κρέμα γάλακτος Torre  (500 ml)

1 ζαχαρούχο γάλα (397 gr )

500 ml  φρέσκο γάλα  καρύδας

100 gr. τριμμένο ινδοκάρυδο (καρύδα)

Προαιρετικά 100 gr. τρούφα σοκολάτας γάλακτος VIAP-MENTEL  

 

Πληροφορίες για το που θα βρείτε την φυτική κρέμα γάλακτος TORRE στα :

τηλέφωνο: 23410 64246, 23410 64546
τηλέφωνo Αττικής: 22950 41948

(Εγω την βρίσκω στα ΑΒ Βασιλόπουλος και στα Supermarkets Κρητικός).

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Χτυπάμε στο mixer  στην μεγάλη ταχύτητα την φυτική κρέμα μέχρι να γίνει  αφράτη σαντιγί.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε σιγά σιγά  το ζαχαρούχο  και  το φρέσκο γάλα  καρύδας  και  συνεχίζουμε να χτυπάμε αυξάνοντας σταδιακά τη ταχύτητα και μέχρι  το μίγμα να γίνει ομοιογενές και αφράτο . Ρίχνουμε και την τριμμένη καρύδα και συνεχίζουμε για 1, 2 λεπτά ακόμη.

Αν θέλουμε , προαιρετικά , προσθέτουμε και την τρούφα σοκολάτας γάλακτος VIAP-MENTEL  

 

Αδειάζουμε σε μεταλλικό σκεύος με καπάκι και βάζουμε στην κατάψυξη. Αυτό είναι όλο!

Δεν χρειάζεται να ξαναχτυπήσουμε το μίγμα.

Πριν το σερβίρισμα  συνιστάται να αφήσετε για λίγο το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου. Καλή απόλαυση!!

 Σημείωση:  Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε αντί τρούφα σοκολάτας, τον χυμό ενός λεμονιού! Ταιριάζει πολύ με την  εξωτική καρύδα!
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.