Bolero-Biodiet

Δεν έχετε φτιάξει πιο εύκολο ραβανί! Και από γεύση , απίθανο, ανάλαφρο και μυρωδάτο!

Για λόγους ευκολίας η μονάδα μέτρησης των υλικών είναι το κεσεδάκι από το γιαούρτι

 

Υλικά

3 κεσεδάκια γιαούρτι αγελάδος

3 κεσεδάκια ζάχαρη

4 αυγά

1 κεσεδάκι καλαμποκέλαιο η ηλιέλαιο

1 κεσεδάκι  τριμμένο ινδοκάρυδο

1 κεσεδάκι γάλα η πορτοκαλόζουμο

2 κεσεδάκια σιμιγδάλι ψιλό

3 κεσεδάκια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φακελλάκια baking powder

ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια

3 κάψουλες βανίλια (προαιρετικά)

Για το σιρόπι

300 ml νερό

300 gr ζάχαρη

λίγες σταγόνες λεμόνι και  λίγη λεμονόφλουδα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Σε ένα μεγάλο μπολ  ανακατεύουμε  με ένα σύρμα  ένα ένα όλα τα υλικά με την σειρά που αναγράφονται στην συνταγή.

Αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί με διαστάσεις 30x 36 και ψήνουμε .

Αφήνουμε να κρυώσει, χαράζουμε σε λωρίδες και περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Αυτό είναι όλο!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση! <3

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.