Ρεβανί με ινδοκάρυδο και λευκό γλάσο (Το Πρωινό 18.03.14) από την Αργυρώ !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά συνταγής

 

  • 125 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 250 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. ινδοκάρυδο
  • 200 γρ. γιαούρτι αγελαδινό
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)
  • 4 μεγάλα αβγά χωρισμένα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα λεμονιού
  • Για το σιρόπι
  • 750 γρ. νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • Για το σερβίρισμα
  • ινδοκάρυδο
  • φράουλες

 

Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5΄-6΄ να αφρατέψει και να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους ώστε να τους απορροφάει το μείγμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο τη μαρέγκα, το αλεύρι και το σιμιγδάλι.Αδειάζουμε την πίτα σε στρογγυλό ταψί 30 εκ. πολύ καλά βουτυρωμένο. Με την ανάποδη κουταλιού στρώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε την πίτα ινδοκάρυδο στους 170οCσε αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο και στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40΄, ώσπου να φουσκώσει καλά και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, όπως είναι καυτό το γλυκό το χαράζουμε με μαχαίρι (1) σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και το περιχύνουμε προσεκτικά με κουτάλα (2) με το καυτό σιρόπι. Εναλλακτικά δεν κόβυμε σε κομμάτια. Αφού σιροπιάσουμε το γλυκό και κρυώσει, το αναποδογυρίζουμε σε τουρτιέρα και το καλύπτουμε με λευκό γλάσο. Γαρνίρνίρουμε με τις φράουλες και  πασπαλίζουμε με την καρύδα.

Σημ. 1: Βουτάμε το μαχαίρι σε νερό και κόβουμε κομμάτια για να μη χαλάσουμε την επιφάνεια της πίτας. Σημ. 2: Λίγο λίγο το σιρόπι, γιατί αν πέσει πολύ μαζί φεύγει η κρούστα της πίτας και χαλάει η όψη της.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για το σιρόπι: Βράζουμε τα υλικά για 5΄-6΄. Περιχύνουμε το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι. Παγώνουμε το γλυκό και σερβίρουμε

Για το λευκό γλάσο
www.argiro.gr/Recipe/2527

http://www.argiro.gr/Recipe/%CE%A1%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%85%CE%B4%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%B3%CE%BB%CE%AC%CF%83%CE%BF

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *