Creta Carob
BOLERO-BIODIET

ΥΛΙΚΑ

  • 240 ml νερό
  • 390 ml. γάλα ινδικής καρύδας
  • 180 ml χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. ρύζι
  • Αλάτι 1/8 κ.γ.
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 40′
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 4 άτομα

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό, το χυμό του πορτοκαλιού, τη βανίλια, το αλάτι και το ρύζι. Αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση το μίγμα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.

Μισοκλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για περίπου μισή ώρα μέχρι να πήξει το υγρό και να απορροφηθεί το περισσότερο. Προσθέτουμε το σιρόπι, την κανέλα και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε το μίγμα μέχρι να γίνει κρέμα.

Σερβίρουμε ζεστό ή και κρύο. Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με έξτρα κανέλα.

 

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/siropia/ruzogalo-me-gala-karudas-kai-siropi-sfendamou

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *