Σιροπιαστό κέικ με γιαούρτι και καρύδα, από τη Bianka και τις “Μαγειρικές Διαδρομές”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αρωματικό, ζουμερό και νόστιμο κέικ!

Συστατικά

  • 250 γρ αλεύρι
  • 1/2 πακετάκι μπεκιν = 8 γρ
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα απο 1 Λαιμ
  • 4 αυγά
  • 150 γρ βούτυρο μαλακό
  • 150 γιαούρτι (με γεύση άρωμα καρύδας αν έχουμε )
  • 100 γρ τριμμένη καρύδα
  • Σιρόπι λαιμ
  • 100 ml φρέσκο χυμό λάιμ,
  • 170 γρ ζάχαρη
  • 50 ml νερό
  • Βούτυρο για τη φόρμα

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Οδηγίες

  1. Ανάβουμε τον φουρνο στους 180 Βαθμούς στον αερα
  2. Χτυπαμε το Βούτυρο με τη ζάχαρη, τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει.
  3. Σταδιακά προσθέτουμε τα αυγά και το ξύσμα λάιμ.
  4. Προσθετουμε Το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατευουμε να ενωθούν τα υλικα
  5. στο τέλος το γιαούρτι Και την τριμμένη καρύδα.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φορμα για κεικ. Ψήνουμε για 35 -40 λεπτά.
  7. Βράζουμε εν τω μεταξύ το χυμό λάιμ με τη ζάχαρη και το νερό για 2 λεπτά σε ένα σιρόπι.
  8. Βγαζουμε το κεικ απο τον φουρνο, αφήστε το 10 λεπτά το κέικ μετά το ψήσιμο, και στη συνέχεια με ένα σουβλάκι τρυπαμε το κέικ αρκετές φορές και ριχνουμε το σιρόπι.
  9. Το βαζουμε σε πιατέλα οταν κρυωσει και πασπαλιζουμε με αχνη.

http://www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/siropiasto-keik-me-giaoyrti-kai-karyda.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *