Σοκολατένια μπισκότα με γέμιση καρύδα και καρύδια, από την Αλλατίνη-Χειρονομία αγάπης!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Σοκολατένια μπισκότα με γέμιση καρύδι… η γεύση τους τόσο φανταστική που σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστα!
    Υλικά
    Για τα μπισκότα
    1 ¼ φλιτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
    170 γρ. βούτυρο 
    1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
    1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
    225 γρ. σοκολάτα με 70% κακάο, λιωμένη
    1 αυγό
    1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
    1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
    1 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουρ


    Για τη γέμιση 


    4 κρόκοι αυγών
    340 γρ. γάλα εβαπορέ
    1 ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
    1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
    170 γρ. βούτυρο
    2 και 2/3 φλιτζάνια καρύδας
    1 ¼ φλιτζάνια ψιλοκομμένα καρύδια πεκάν

     


    Εκτέλεση 


    Για τα μπισκότα


    Στο μίξερ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο, τα δύο είδη ζάχαρης και τη σοκολάτα, μέχρι το μείγμα να είναι αφράτο. Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι, τη σόδα και το κορνφλάουρ και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
    Πάρτε μια κουταλιά της σούπας από τη ζύμη και δώστε της το σχήμα των κλασικών μπισκότων και τοποθετείστε τα σε ένα ταψί. Ψήστε στους 180 οC μέχρι να ροδίσουν. 

    Eνημέρωση :

    Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.


    Για την γέμιση 


    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών, το γάλα και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Προσθέστε τη ζάχαρη και το βούτυρο και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, ή μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφαιρέστε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέστε τη καρύδα και τα καρύδια. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
    Πάρτε 3 μπισκότα, στη κορυφή του ενός απλώστε λίγο από τη γέμιση, από πάνω τοποθετείστε το 2ο μπισκότο και απλώστε και σε αυτού την κορυφή λίγο από τη γέμιση, τέλος τοποθετείστε το 3ο μπισκότο πάνω από τα άλλα δύο και καλύψτε και την δική του επιφάνεια με τη γέμιση. Μόλις φτιάξετε όλα τα μπισκότα τοποθετείστε τα στο ψυγείο και σερβίρετε τα παγωμένα και με σιρόπι σοκολάτας από πάνω. 


    Καλή σας απόλαυση!

     

    https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/1020325437979884/?type=1&theater

    Φωτογραφία του χρήστη Αλλατίνη - Χειρονομία αγάπης.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *