Τα Cupcakes της χαράς με ανανά και καρότο, από την Μαριλού Παντάκη και το madameginger.com!

Όταν ξεκίνησα την σχολή μαγειρικής στα 27, τότε που ακόμα δεν ήξερα τίποτα πέρα από τα βασικά, υπήρξε μια γυναίκα, μια φίλη που με εμπιστεύτηκε και με έβαλε στην κουζίνα του μαγαζιού της. Η Βασιλεία, άκουσε τις ιδέες μου, πειραματίστηκε μαζί μου και μου έδωσε την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμουν στα πρώτα μου βήματα. Αυτήν την συνταγή, την έμαθα εκεί, στην κουζίνα του Pure Bliss 6 χρόνια πριν. Γι’αυτό και αποφάσισα να την ονομάσω τα «Cupcakes της χαράς»!


Τα Bliss cupcakes λοιπόν, δεν έχουν  γαλακτοκομικά, γίνονται με καστανή ζάχαρη και είναι τέλεια για παιδιά με όλες αυτές τις κρυμμένες βιταμίνες από τον ανανά και το καρότο. Για να τα φτιάξω πολύ γρήγορα, χρησιμοποιώ τον ανανά σε κομμάτια της Del Monte και αντικαθιστώ μέρος από την ζάχαρη με το ελαφρύ σιρόπι του με γεύση βανίλια.

 Πολλές φορές, τα φτιάχνω Κυριακή και μόλις κρυώσουν τυλίγω το καθένα ξεχωριστά με μεμβράνη και τα τρώω όλη την εβδομάδα για πρωινό ή για ένα healthy snack μέσα στην ημέρα.

Healthy Cupcakes με ανανά & καρότο

  • Μερίδες: 15 cupcakes
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά

Υλικά

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. & 100 γρ. αλεύρι ολικής)
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. κανέλα σκόνη
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 180 ml ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 120 γρ. ανανά σε κομμάτια Del Monte (σε σιρόπι βανίλιας)
  • 40 ml από το σιρόπι του ανανά
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 120 γρ. καρύδια σπασμένα

Εκτέλεση

1) Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι,τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και το baking powder.

2) Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα αυγά και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

3) Τρίβουμε τα καρότα και τα ρίχνουμε στο μείγμα των cupcakes. Κόβουμε τα κομμάτια του ανανά Del Monde στα 2 και τα ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τα καρύδια. Το μείγμα μας είναι έτοιμο.

4) Βάζουμε χάρτινες θήκες στις φόρμες των cupcakes και μοιράζουμε το μείγμα μέχρι τα 3/4 της κάθε θήκης.

5) Ψήνουμε για 25 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 170oC.

Τα cupcakes τρώγονται σκέτα ή μπορείτε να τα σερβίρετε με frosting βανίλιας ή γιαουρτιού. Είναι τέλεια για το σχολικό σνακ των παιδιών, αλλά και για ένα γλυκό & healthy διάλειμμα στο γραφείο.

#LoveOnly,
Madame Ginger

 

 

http://www.madameginger.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/healthy-cupcakes-anana-karoto/



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *