Καθαρίζουμε τον ανανά
Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε την κορυφή του ανανά. Βγάζουμε τη φλούδα και κόβουμε τον ανανά στην μέση. Κόβουμε και αφαιρούμε την ξύλινη κόρα. Στην συνέχεια κόβουμε τον ανανά σε χοντρές λωρίδες.
Ζεσταίνουμε σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι το βούτυρο. Όταν κάψει, βάζουμε τις φέτες ανανά στο τηγάνι και τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα καφέ χρώμα.
Σε ένα άλλο μικρό αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε την καρύδα μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και βάζουμε στην άκρη.
Στο τηγάνι με τον ανανά προσθέτουμε την ζάχαρη και τον χυμό λάιμ και μαγειρεύουμε ανακατέυοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Τοποθετούμε τον ανανά σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με καρύδα και γαρνίρουμε με φέτες λάιμ και γιαούρτι.
http://www.cookbox.gr/kouzina/asiatiki/tailandezikos-thganhtos-ananas
Αφήστε μια απάντηση