Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Λαμπερή, φρέσκια και με εντελώς ιδιαίτερη γεύση, αυτή η τάρτα συνδυάζει τη γλύκα του ασπρισμένου αμύγδαλου, την εξωτική νότα απ΄το ινδοκάρυδο, τη δροσιά απ’ τα βερύκοκα και την υπέροχη τραγανή υφή από τη σφολιάτα που λιώνει στο στόμα.

 

Χρόνος προετοιμασίας:35 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:1 ώρ. 20 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Κόστος:20€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 8 άτομα

Για τη βάση

  • 1 πακέτο ζύμη σφολιάτας
  • αλεύρι για το πασπάλισμα
  • 1 φλιτζάνι ρεβίθια ή φασόλια

Για τη γέμιση

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αυγά μετρίου μεγέθους
  • 1/3 φλιτζάνι αμύγδαλα λευκά αλεσμένα
  • 1 1/2 κουτ. σουπ. ινδοκάρυδο τριμμένο
  • ξύσμα και χυμό από 1/2 μικρό μανταρίνι
  • 2 φλιτζάνια βερίκοκα κομπόστα στραγγισμένα, κομμένα στα δύο ή
  • 1/2 κιλό βερίκοκα φρέσκα
  • 1 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη για το γλασάρισμα, και έξτρα για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190ο στον αέρα βάζετε ένα βαρύ παραλληλόγραμμο ταψί διαστάσεων 25×35 εκ. για να προθερμανθεί. Ανοίγετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την στρώνετε στο ταψί. Με ένα πιρούνι τρυπάτε τη βάση της ζύμης και έπειτα απλώνετε μια λαδόκολλα από πάνω, ρίχνετε τα φασόλια ή τα ρεβύθια και πιέζετε ελαφρά. Με αυτό τον τρόπο η ζύμη της σφολιάτας δε θα φουσκώσει και δε θα σηκωθεί καθώς ψήνεται.

 

2. Βάζετε τη ζύμη και ψήνετε για 15′, έπειτα βγάζετε τα φασόλια ή τα ρεβίθια και τη λαδόκολλα και ψήνετε για άλλα 10′ μέχρι να στεγνώσει και να ροδίσει. Αφήνετε το ταψάκι μέσα στον φούρνο και βάζετε τη ζύμη στην άκρη να κρυώσει.

 

3. Χρησιμοποιείτε το μίξερ χειρός, και χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρεμώδες, στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά σταδιακά. Χρησιμοποιείτε μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτετε τα αμύγδαλα, το ινδοκάρυδο και το ξύσμα του μανταρινιού.

 

4. Με ένα κουτάλι απλώνετε επάνω από τη ζύμη, έπειτα βάζετε από πάνω τα βερίκοκα, με το εξωτερικό κοίλο μέρος να είναι προς τα επάνω. Βάλτε τη τάρτα πίσω στο ταψάκι και ψήστε για άλλα 30′-35′ μέχρι να ροδίσει (για να μη σας σκουρύνει πολύ καλύψτε με αλουμινόχαρτο).

 

5. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τη ζάχαρη άχνη με τον χυμό μανταρινιού. Με ένα κουτάλι απλώνετε το μείγμα πάνω από την τάρτα και πασπαλίζετε με το ινδοκάρυδο. Το βάζετε πάλι στον φούρνο για 5′-10′ για να γυαλίσει. Αν θέλετε πριν τη σερβίρετε τη πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη και λίγη τριμμένη καρύδα.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Η υφή του αμυγδάλου και η έντονη μυρωδιά της καρύδας ταιριάζει πολύ και με άλλα φρούτα όπως τα ροδάκινα και τα φρέσκα σύκα. Όταν βγάλετε την τάρτα από τον φούρνο η γέμιση θα είναι ακόμα λίγο νωπή αλλά θα σφίξει μόλις αρχίσει να κρυώνει.

 

http://www.mirsini.gr/new/sintages/glika/tartes/recipe/123

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *