DDD(winter2017)
Bolero-Biodiet

Γλυκά ταρτάκια, που γίνονται στη στιγμή. Ιδανικά για τον καφέ, το τσάι, το πρωινό και το πάρτι. Εκτός από κεράσι μπορεί να γίνει με φράουλα, πορτοκάλι ή όποια άλλη γεύση σας αρέσει.
4.0 αστέρια από 5 σέφ 

Προετοιμασία: 10 λεπτά | Μαγείρεμα: 20 λεπτά | Σύνολο: 30 λεπτά
Συνταγή για: 12 ταρτάκια

Διατροφικά στοιχεία για 1 ταρτάκι
Θερμίδες: | Λιπαρά:

Υλικά συνταγής: 
Στρογγυλά δισκάκια σφολιάτας12 (ξεπαγωμένα) 
Βούτυρολίγο για το άλειμα του ταψιού 
Μαρμελάδα κεράσι4 κουταλιές σούπας 
Ζάχαρη75 γρ. 
Τριμμένη ινδική καρύδα75 γρ. 
Αυγά2 μέτρια 
Λικέρ κεράσι2 κουταλιές σούπας 

Οδηγίες: 
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 185 βαθμούς κελσίου. Αλείφετε ελαφρά με βούτυρο ένα ταψάκι για μάφινς με 12 θέσεις.
2. Βάζετε κάθε δισκάκι σφολιάτας σε μία θέση μάφιν στο ταψάκι και το πιέζετε με προσοχή, να καλύψει τον πάτο και ολόγυρα το τοίχωμα (θα το καλύψει το πολύ ως την μέση του ύψους). Μοιράζετε την μαρμελάδα σε κάθε δισκάκι (περίπου 1 κουταλάκι του τσαγιού σε κάθε γλυκό).
3. Ανακατεύετε την ζάχαρη με την ινδική καρύδα και προσθέτετε τα αυγά και το λικέρ. Χτυπάτε το μείγμα, να γίνει ομοιογενές. Το μοιράζετε στα δισκάκια, πάνω από την μαρμελάδα.
4. Ψήνετε τα ταρτάκια για 20 περίπου λεπτά, να ροδίσουν. Τα βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν. Τρώγονται χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Μαγειρεύτηκε στις 17 Αυγούστου 2011 από την Luise

 

http://www.radicio.com/%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%8D%CE%B4%CE%B1/

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.