Bolero-Biodiet
ΧΡΟΝΟΣ: 
ΜΕΡΙΔΕΣ: 30 μπισκότα
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

Υλικά

  • ½  φλ. βούτυρο
  • ½ φλ. καστανή ζάχαρη
  • ½ φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 αβγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. δημητριακά κορνφλέικς, θρυμματισμένα
  • 1 φλ. νιφάδες βρώμης
  • 1 1/3 φλ. νιφάδες καρύδας
  • 230 γρ. μαύρη σοκολάτα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη καστανή ζάχαρη, τη κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.

Προσθέτουμε το αβγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο κρεμώδες μείγμα.

Προσθέτουμε τα κορνφλέικς, τις νιφάδες βρώμης, τις νιφάδες καρύδας και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Παίρνουμε ζύμη με ένα κουταλάκι του γλυκού και τη ρίχνουμε στο ταψί, αφήνοντας 2,5 εκ. απόσταση ανάμεσα σε κάθε μπισκότο.

Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες και από κάτω.

Αφαιρούμε τα μπισκότα από το ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα.

Εντωμεταξύ, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Αφαιρούμε τη σοκολάτα από τη φωτιά και ανακατεύουμε για λίγο ώστε να λιώσει καλά και να κρυώσει ελαφρά.

Όταν τα μπισκότα κρυώσουν καλά με ένα κουτάλι, ραντίζουμε τη σοκολάτα πάνω από τα μπισκότα.

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *