VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

 ΑΛΑΔΩΤΟΣ σοκολατένιος χαλβάς με καρύδα από τα χεράκια μας για τα παιδάκια μας και τα βιγκανάκια μας…

 

ΥΛΙΚΑ
• 1 και 1/4 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
• 1/2 κούπα τριμμένη καρύδα και επιπλέον για πασπάλισμα
• 1 συσκευασία σοκολάτα κουβερτούρα (125 γρ.)

Για το σιρόπι
• 1 και 1/2 κούπες ζάχαρη
• 4 κούπες νερό
• Μερικές σταγόνες λεμόνι
• Φλούδα από λεμόνι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα.
• Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το σιμιγδάλι με την καρύδα και τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.
• Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτας και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα.
• Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
• Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
• Το βάζουμε σε μια φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
• Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
• Το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με καρύδα.

Φωτογραφία του χρήστη Όλα Νηστίσιμα.
Φωτογραφία του χρήστη Όλα Νηστίσιμα.
Φωτογραφία του χρήστη Όλα Νηστίσιμα.
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *