Χαλβάς σοκολατένιος με καρύδα ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ, από το “Όλα νηστίσιμα”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 ΑΛΑΔΩΤΟΣ σοκολατένιος χαλβάς με καρύδα από τα χεράκια μας για τα παιδάκια μας και τα βιγκανάκια μας…

 

ΥΛΙΚΑ
• 1 και 1/4 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
• 1/2 κούπα τριμμένη καρύδα και επιπλέον για πασπάλισμα
• 1 συσκευασία σοκολάτα κουβερτούρα (125 γρ.)

Για το σιρόπι
• 1 και 1/2 κούπες ζάχαρη
• 4 κούπες νερό
• Μερικές σταγόνες λεμόνι
• Φλούδα από λεμόνι

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα.
• Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το σιμιγδάλι με την καρύδα και τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.
• Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτας και συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα.
• Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
• Ρίχνουμε με προσοχή το σιρόπι στον χαλβά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
• Το βάζουμε σε μια φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
• Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
• Το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με καρύδα.

Φωτογραφία του χρήστη Όλα Νηστίσιμα.
Φωτογραφία του χρήστη Όλα Νηστίσιμα.
Φωτογραφία του χρήστη Όλα Νηστίσιμα.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *