eVitamins Vitamins and Supplements up to 70% off!

Κέικ καρότου με γέμιση λευκή σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!

  • Συστατικά
  • Για το κέικ
  • 300γρ. σπορέλαιο
  • 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200γρ μαύρη ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 20γρ βούτυρο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 300γρ τριμμένο καρότο
  • 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 10γρ αλάτι
  • Για την επικάλυψη
  • 300γρ κρέμα γάλακτος
  • 300γρ λευκή σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ

Nutrition Info

  • 454 Θερμίδες kcal
  • 23 Λιπαρά g
  • Κορεσμένα λιπαρά g
  • Ακόρεστα λιπαρά g
  • 60 Χοληστερόλη mg
  • 411 Νάτριο mg
  • 58 Υδατάνθρακες g
  • Φυτικές ίνες g
  • 26 Σάκχαρα g
  • Πρωτεΐνη g

Οδηγίες

  • 1.Για το κέικ: Βάζουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη λευκή ζάχαρη και το σπορέλαιο. Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 3′ να λιώσει καλά η ζάχαρη.
  • 2.Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά στο μείγμα και ρίχνουμε το ξύσμα.
  • 3.Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σε δόσεις σιγά σιγά τα στερεά υλικά. Δεν ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
  • 4.Τέλος, ρίχνουμε το καρότο και απαλά ανακατεύουμε το μείγμα, μοιράζουμε το μείγμα σε δυο βουτυρωμένα ταψάκια.
  • 5.Ψήνουμε για περίπου 40′ να σταθεροποιηθεί, να φουσκώσει και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο του.
  • 6.Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε.
  • 7.Για την επικάλυψη: Λιώνουμε την λεύκη σοκολάτα ΙΟΝ σε μπεν μαρί.
  • 8.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε μορφή σαντιγί, προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα ΙΟΝ.

 

Σχετικά με το Σεφ

Βαλάντης Γραβάνης

Βαλάντης Γραβάνης
Ο Βαλάντης Γραβάνης γεννήθηκε στην Λαμία το 1980. Αυτή την στιγμή ζει και εργάζεται στην Αθήνα αν και έχει εργαστεί για κάποια χρόνια στο εξωτερικό. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην …
Περισσότερα για τον σεφ…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *