- Καθαρίζουμε και βράζουμε τα καρότα. Τα πολτοποιούμε στο multi. Χρειαζόμαστε 2 κούπες πολτό καρότου.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και την καρύδα και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μείγμα σε μια καθαρή και βαμβακερή πετσέτα και το στύβουμε όσο καλύτερα μπορούμε κρατώντας το ζουμί για την κρέμα.
- Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μία ώρα να σφίξει.
- Πλάθουμε τα τρουφάκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας και τα πασπαλίζουμε με την τρούφα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζουμί που έχουμε κρατήσει (είναι περίπου 1 κούπα).
- Προσθέτουμε το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Τρουφάκια καρότου & κρέμα καρότου, από το “Ολα νηστίσιμα”!
Υλικά
1/2 κιλό καρότα | |
1 & 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη | |
1 κούπα (και επιπλέον για το πασπάλισμα) καρύδα τριμμένη | |
2 κ. σ. κορν φλάουρ |
Οδηγίες
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://ola-nistisima.gr/recipe/troufakia-karotou-kai-krema-karotou-syntagi/?fb
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Νηστίσιμα τρουφάκια με μανταρίνι από τις Συνταγές της Παρέας!
Τα Cupcakes της χαράς με ανανά και καρότο, από την Μαριλού Παντάκη και το madameginger.com!
Κέικ καρότου με κρέμα βουτύρου-φρέσκου τυριού, από την Κωνσταντίνα Αθανασίου και το icookgreek.com!
Νηστίσιμα τρουφάκια με κακάο από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all the tastes"!
Νηστίσιμες σοκολατένιες τρούφες χωρίς ζάχαρη και βούτυρο, από το nutrischool.gr!
Τρουφάκια με άποψη, από την Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Σουζάνα Ριζγκάλα και το diatrofi.gr!
Αφήστε μια απάντηση