Κέικ αμυγδάλου με νεκταρίνια, από την Ντίνα Νικολάου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το ίδιο κέικ μπορούμε να φτιάξουμε και με βερίκοκα, τα οποία επίσης θα κόψουμε στη μέση και θα «μπήξουμε» στο μείγμα του κέικ, για να βρεθούν στο κέντρο του κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Χρόνος Προετοιμασίας:

20΄
Χρόνος Εκτέλεσης:

Ψήσιμο: 30΄ – 40΄
Υλικά:

  • για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη), μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 150 αμυγδαλόψιχα, τριμμένη σε σκόνη
  • 3 γερά νεκταρίνια, ξεφλουδισμένα και χωρίς κουκούτσια, κομμένα σε φετάκια
  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου, για την επιφάνεια του κέικ
  • λίγη ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Χτυπάω με το μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο, ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω το μαλακωμένο βούτυρο και συνεχίζω το χτύπημα για λίγο, μέχρι να ενωθεί στο μείγμα. Ρίχνω και το χυμό και χτυπάω μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και λείο.
Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζω το χτύπημα. Τέλος, ρίχνω και την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα. 
Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και μισοβυθίζω στην επιφάνειά του τις φετούλες από τα νεκταρίνια. Πασπαλίζω το κέικ την καστανή ζάχαρη και το φιλέ αμυγδάλου και βάζω τη φόρμα στο φούρνο.
Ψήνω το κέικ για 30 – 40 λεπτά –στο διάστημα αυτό το κέικ θα φουσκώσει και θα καλύψει τα νεκταρίνια, τα οποία τελικά θα βρεθούν στο κέντρο του κέικ. Το βγάζω από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει για 5 λεπτά μέσα στη φόρμα και μετά το ξεφορμάρω και το αφήνω να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα.
Αν θέλω το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρισμα.

 

 

http://www.dinanikolaou.gr/recipe/1983#r=edit-tid-4-59/page=4

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *