Fineti (Chipita)
VIAP-MENTEL(gif)(εσωτερικές)
GOJI BERRY (GEORGILA)

Μια πανεύκολη συνταγή για πλούσιο και νόστιμο κέικ μήλου, αρωματικό, με σταφίδες και καρύδια. Από το radicio.com

 

Υλικά:

Αλεύρι: 3 κούπες (για όλες τις χρήσεις)

Ζάχαρη: 1 και 3/4 κούπες

Σόδα: 1 κουταλάκι τσαγιού

Κανέλα: 1 κουταλάκι τσαγιού

Αλάτι: 3/4 κουταλάκι τσαγιού

Μοσχοκάρυδο τριμμένο: 1/2 κουταλάκι τσαγιού

Ηλιέλαιο: 1 κούπα (ή άλλο ελαφρύ σπορέλαιο)

Χυμός μήλου: 1/2 κούπα

Βανίλια: 2 κουταλάκια εκχύλισμα ή 3 βανιλίνες

Αυγά: 3 μεγάλα

Μήλα: 3 μέτρια, καθαρισμένα και κομμένα κομματάκια (πράσινα ξινόμηλα)

Σταφίδες ξανθές: 1 κούπα

Καρύδια χοντροκομμένα: 1 κούπα

Άχνη ζάχαρη: λίγη για πασπάλισμα (προαιρετική)

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια μεγάλη φόρμα κέικ με τρύπα στη μέση.

Βάζετε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Με το απλό χτυπητήρι, ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα.

Προσθέτετε το λάδι, το χυμό, τη βανίλια και τα αυγά (σταματάτε τακτικά για να καθαρίσετε τα τοιχώματα του μπολ). Όταν τα υλικά αναμειχθούν, ανεβάζετε την ταχύτητα στο μέτριο και χτυπάτε το μείγμα για 2 λεπτά.

Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε τα μήλα, τα καρύδια και τις σταφίδες. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα, να αναμειχθούν.

Αδειάζετε την ζύμη στη φόρμα που ετοιμάσατε και στρώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και αφήνετε 3 – 4 λεπτά να πέσει κάπως η θερμοκρασία του. Περνάτε ένα μαχαίρι στα τοιχώματα της φόρμας, για να χαλαρώσετε το κέικ και το αναποδογυρίζετε πάνω σε σχάρα. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Όταν κρυώσει το βάζετε σε πιατέλα και αν θέλετε πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.