Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Υλικά

  • 1 1/2 φλ. μπισκότα, θρυμματισμένα

  • 3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο

  • 3 φλ. παγωτό βανίλια, χτυπημένο

  • 1/2 φλ. φρέσκα ή κατεψυγμένα ροδάκινα, xοντροκομμένα, συν γαρνιτούρα

  • 1/2 φλ. φρέσκα βατόμουρα

  • 1 κ.σ. πιπερόριζα, ψιλοκομμένη

 ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3

 

 

 

Διαδικασία

Για τη βάση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους αναμειγνύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο.

Στρώνουμε το μείγμα στη βάση και στα τοιχώματα ενός σκεύους 8×16.

Ψήνουμε για 5 έως 7 λεπτά. Αφήνουμε σε μία σχάρα να κρυώσει για 15 λεπτά.

Βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.

 

Για τη γέμιση:

Μεταφέρουμε το παγωτό σε ένα μεγάλο μπολ για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει.

Ενσωματώνουμε απαλά τα ροδάκινα, τα βατόμουρα και το τζίντζερ.

Με ένα κουτάλι, βάζουμε το μείγμα πάνω στη κατεψυγμένη βάση.

Καλύπτουμε και βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες.

 

Για το σερβίρισμα:

Χρησιμοποιούμε μία λεπτή μεταλλική σπάτουλα για να “ξεκολλήσουμε” το κέικ από τα τοιχώματα του σκεύους και το “ξεκαλουπώνουμε” σε μία πιατέλα σερβιρίσματος.

Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 20 έως 25 λεπτά, ώστε να μαλακώσει και γαρνίρουμε με τα ροδάκινα.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/792/Keik-pagoto-rodakino

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *