Κέικ παγωτό ροδάκινο, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr!
Υλικά
1 1/2 φλ. μπισκότα, θρυμματισμένα
3 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
3 φλ. παγωτό βανίλια, χτυπημένο
1/2 φλ. φρέσκα ή κατεψυγμένα ροδάκινα, xοντροκομμένα, συν γαρνιτούρα
1/2 φλ. φρέσκα βατόμουρα
1 κ.σ. πιπερόριζα, ψιλοκομμένη
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3
Διαδικασία
Για τη βάση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους αναμειγνύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο.
Στρώνουμε το μείγμα στη βάση και στα τοιχώματα ενός σκεύους 8×16.
Ψήνουμε για 5 έως 7 λεπτά. Αφήνουμε σε μία σχάρα να κρυώσει για 15 λεπτά.
Βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Για τη γέμιση:
Μεταφέρουμε το παγωτό σε ένα μεγάλο μπολ για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει.
Ενσωματώνουμε απαλά τα ροδάκινα, τα βατόμουρα και το τζίντζερ.
Με ένα κουτάλι, βάζουμε το μείγμα πάνω στη κατεψυγμένη βάση.
Καλύπτουμε και βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες.
Για το σερβίρισμα:
Χρησιμοποιούμε μία λεπτή μεταλλική σπάτουλα για να “ξεκολλήσουμε” το κέικ από τα τοιχώματα του σκεύους και το “ξεκαλουπώνουμε” σε μία πιατέλα σερβιρίσματος.
Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 20 έως 25 λεπτά, ώστε να μαλακώσει και γαρνίρουμε με τα ροδάκινα.
http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/792/Keik-pagoto-rodakino
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Φτιάχνουμε παγωτό μπανάνα στο πι και φι, από το Olive magazine.gr!
Παγωτό με καραμελωμένο ζαχαρούχο και γεμιστά μπισκότα, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by B...
Α-ΠΙ-ΘΑ-ΝΟ παγωτό εκμέκ με τσουρέκι, από τον ταλαντούχο ζαχαροπλάστη Χρήστο Βιολατζη!
Κα-τα-πλη-κτι-κό παγωτό μαστίχα, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Τούρτα με πανακότα ροδάκινο, από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις Γλυκές Αλχημείες!
Παγωτό φράουλα, από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και το sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.gr!
Αφήστε μια απάντηση