Creta Carob
BOLERO-BIODIET

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 135 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ
για 8 με 10 άτομα:

1 λίτρο & 3/4 φλιτζανιού ΓΑΛΑ
250 γρ. ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
2 κουταλιές ΜΠΡΑΝΤΥ
3 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
1 κιλό ΚΥΔΩΝΙΑ
1 κιλό και 2 φλιτζάνια για το σιρόπι ΖΑΧΑΡΗ
250 γρ. Βιτάμ
1 πρέζα ΑΛΑΤΙ
χυμό από 1/2 ΛΕΜΟΝΙ
5 ΑΒΓΑ
ΝΕΡΟ
250 γρ. ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ
3/4 φλιτζανιού ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ

Προετοιμασία:
1. Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί καλά με 2 κουταλιές από το Βιτάμ και το αλάτι. Χτυπάτε σε μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι. Ρίχνετε το μείγμα στο καυτό γάλα μαζί με τις βανίλιες ανακατεύοντας συνέχεια σε μέτρια φωτιά, ώσπου η κρέμα να πήξει ελαφρά. Αποσύρετε αμέσως την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
2. Λιώνετε το υπόλοιπo Βιτάμ σε τηγάνι, αλείφετε το καθένα από τα φύλλα κρούστας και τα στρώνετε στον πάτο και στις πλευρές ενός ταψιού. Ρίχνετε την κρέμα πάνω στα φύλλα και σκεπάζετε με το φύλλο καταϊφι. Περιχύνετε το γαλακτομπούρεκο με το υπόλοιπο Βιτάμ. Ψήνετε το γλυκό 3/4 της ώρας σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C.
3. Εν τω μεταξύ όση ώρα ψήνεται το γαλακτομπούρεκο, ετοιμάζετε τα κυδώνια. Τα ξεφλουδίζετε, βγάζετε τα κουκούτσια και τα κόβετε σε φέτες. Τα βάζετε σε κατσαρόλα με 1/2 κιλό ζάχαρη, 2 κουταλιές μπράντυ και 1 φλιτζάνι νερό και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά μισή ώρα περίπου ώσπου να μαλακώσουν και να δέσει το σιρόπι.
4. Βγάζετε τα κυδώνια από την κατσαρόλα και τα αφήνετε κατά μέρος. Ετοιμάζετε το σιρόπι : Ρίχνετε στην κατσαρόλα που έβρασαν τα κυδώνια 2 φλιτζάνια ζάχαρη, 1 1/2 φλιτζάνι νερό και το χυμό μισού λεμονιού και βράζετε το σιρόπι 10 λεπτά περίπου. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και μόλις ψηθεί το γαλακτομπούρεκο το περιχύνετε με το σιρόπι. Γαρνίρετε το γαλακτομπούρεκο με τα κυδώνια.

 

 

 

http://www.vitam.gr/Home/RecipesService/recipesearch/Recipedetails/Γαλακτομπούρεκο-με-κυδώνια/tabid/3640/Default.aspx?recid=1440

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *