Γλυκό κυδώνι από την Μαγειρική Πανδαισία!
Ο βασιλιάς των γλυκών του κουταλιού!!
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό κυδώνι καθαρό καθαρισμένο
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό (του νερού)
1 κλωναράκι αρμπαρόριζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αρχικά πλένουμε και καθαρίζουμε τα κυδώνια μας. με το ειδικό μηχάνημα τα κόβουμε σε μικρές λωρίδες. Στη συνέχεια όταν τα κόψουμε όλα, τα ζυγίζουμε να δούμε πόσα γραμμάρια είναι. Στη συνταγή μας ήταν ένα κιλό καθαρό κυδώνι σε λωρίδες. Εχει σημασία γιατί τόσα γραμμάρια ζάχαρη θα βάλουμε!
Σε μια κατσαρόλα κλειστή θα βάλουμε το κυδώνι μας με το νερό να βράσουν μέχρι να δούμε ότι έχουν μαραθεί τα κυδώνια μας. Στη συνέχεια θα ρίψουμε την ανάλογη ζάχαρη και την αρμπαρόριζα και θα αφήσουμε να βράσουν με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας τώρα πια μέχρι να πάρουν αυτό το ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
Ίσως να χρειαστεί να ξαφρίσουμε λίγο.
Αφήστε μια απάντηση