Γλυκό του κουταλιού κυδώνι, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΒΑΖΑ 4

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  15Λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  1Ω 10Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ  1/5

ΥΛΙΚΑ

3 κιλά κυδώνια, καθαρισμένα και κομμένα σε στικ

1 κιλό ζάχαρη, κρυσταλλική

2 φύλλα αρμπαρόριζας

1 ξυλάκι κανέλας

150 γρ. αμύγδαλο, χωρίς φλούδα

400 ml νερό, χλιαρό

Χυμό από 1 λεμόνι

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα
ΒΑΖΑΘερμίδες  158   8%
ΒΑΖΑΛίπος   2g  3%
ΒΑΖΑKορεσμένα   0g   0%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες1.1g  2%
ΒΑΖΑYδατάνθ.57.3g  22%
ΒΑΖΑΣάκχαρα25.2g  28%
ΒΑΖΑΑλάτι0g    0.00%
ΒΑΖΑΙνες1.9g     8%

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κυδώνια, τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

2Μόλις αρχίζει και κοχλάζει, τα βράζουμε για άλλα 30 λεπτά. Αν έχει βγάλει αφρούς, τους αφαιρούμε συνέχεια με μία τρυπητή κουτάλα.

3Αμέσως μετά, ρίχνουμε την αρμπαρόριζα με την κανέλα, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και βράζουμε για άλλα 30 λεπτά.

4Έπειτα, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και αφήνουμε το γλυκό μέχρι να δέσει.

5Μόλις δέσει, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

6Τέλος, αφού κρυώσει το γλυκό, το αδειάζουμε σε βαζάκια και σερβίρουμε ή το διατηρούμε στο ψυγείο.

#tsoulotip: Βάζουμε το λεμόνι για να μην κρυσταλλώσει η ζάχαρη.

https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/gliko-tou-koutaliou-kidoni

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *