Creta Carob
BOLERO-BIODIET
  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά

  • 500 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 4 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουρ
  • 2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
  • ελάχιστο αλάτι
  • 3 κρόκοι αυγών
  • λίγη βανίλια
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 150 ml κρέμα σαντιγί
  • 6 κουταλιές της σούπας γλυκό κουταλιού κυδώνι
  • φλούδα 1 πορτοκαλιού
  • καραμελωμένα αμύγδαλα και φυλλαράκια δυόσμου για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Αλείφετε με βούτυρο μια πυρίμαχη φόρμα ή ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 35 εκ. Ανοίγετε με τα δάχτυλα σας το κανταΐφι μέχρι να απλώσει και να αφρατέψει. Το στρώνετε στη φόρμα ή στο ταψί, έτσι ώστε να καλυφτούν ο πάτος και τα πλαϊνά και να δημιουργηθεί μια φωλιά. Ψήνετε το κανταΐφι 35′ , μέχρι να ροδίσει.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε 2 φλιτζάνια ζάχαρη με 1 φλιτζάνι νερό και τη φλούδα πορτοκαλιού για 8΄-10′ , μέχρι να γίνουν σιρόπι. Αφαιρείτε τη φλούδα από το σιρόπι και περιχύνετε το ψημένο καταΐφι.
  3. Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα ως εξής: Αναμειγνύετε το αλεύρι με το κορν φλάουρ, την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνετε το γάλα και τους 3 κρόκους των αυγών χτυπημένους καλά. Ανακατεύετε την κρέμα σε μπεν μαρί μέχρι να δέσει. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει. Κατόπιν την ανακατεύετε με τη σαντιγί.
  4.  Μόλις κρυώσει η φωλιά του κανταΐφιού απλώνετε το γλυκό κυδώνι στη βάση της και γεμίζετε με την κρέμα. Γαρνίρετε με καραμελωμένα αμύγδαλα και φυλλαράκια δυόσμου.

Συμβουλή

Αν σας αρέσει πάνω από την κρέμα μπορείτε να απλώσετε μια λεπτή στρώση επιπλέον σαντιγί.

http://www.icookgreek.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/item/%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%90%CF%86%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CF%85%CE%B4%CF%8E%CE%BD%CE%B9

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *