Κυδώνι γλυκό του κουταλιού, από τον Giorgio και το Gourmed.gr!

Μερίδες:
15
Χρόνος προετοιμασίας:
20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
50 λεπτά
Συνολικός χρόνος:
70 λεπτά

 

Προέλευση:
Ελλάδα

Το πιο κλασσικό ελληνικό γλυκό του κουταλιού που θα σας κρατήσει συντροφιά όλο τον χειμώνα.

Συστατικά:

1 κιλό καθαρισμένα κυδώνια
2 ποτήρια νερό
1 κιλό  ζάχαρη
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
χυμός από 1/2 λεμόνι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τα κυδώνια και βγάζουμε τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε κομματάκια και τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη με νερό και λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Όταν τα καθαρίσουμε όλα τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με το νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για δεκαπέντε λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και την αρμπαρόριζα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό περίπου για 40-50 λεπτά.
Στο τέλος αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

yes  Στο τέλος μπορείτε να βάλετε και ένα φκυτζάνι λευκά αμύγδαλα.

http://www.gourmed.gr/syntages/oles-oi-syntages/kydoni-glyko-toy-koytalioy



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *