ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

3,5 κιλά καθαρισμένα κυδώνια

10,1/2 φλυτζάνια νερό

2625 γρ ζάχαρη

6 βανίλιες σκόνη

2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη

χυμό από 3,1/2 λεμόνια

Καθαρίστε τα κυδώνια..

(Αν δεν τα βράσετε αμέσως βάλτε τα σε ένα κουβά με νερό και χυμό λεμόνι.)

Κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια.

Βάλτε τα σε μεγάλη κατσαρόλα η σε 2 κατσαρόλες όπως έκανα εγώ ..

Για κάθε κιλό κυδωνιού μετρήστε 3 φλυτζάνια νερό..

Αφήστε τα να πάρουν μια βράση μέχρι να μαλακώσουν καλά (30 λεπτά περίπου).

Όσο πιο μεγάλα είναι τα κομμάτια των κυδωνιών τόσο πιο πολυ ώρα θέλουν.

Πάρτε το εργαλείο που λιώνουμε τις πατάτες για τον πουρέ και  πιέστε τα κυδώνια να

λιώσουν. Εγώ δεν τα πολτοποιώ εντελώς αλλά αφήνω κομματάκια.(μου αρέσει να τα βρίσκω μετά μέσα στην μαρμελάδα)..

Ρίξτε την ζάχαρη,τις βανίλιες και την γλυκόζη και αφήστε να βράσει το μείγμα σας

μέχρι να δέσει..

Εμένα μου πήρε μια ώρα περίπου με μέτριο βρασμό.

Ρίξτε στο τέλος τον χυμό λεμονιού.

Βάλτε την σε αποστειρωμένα βάζα ,κλείστε το καπάκι και γυρίστε τα ανάποδα.

Αφήστε τα έτσι μέχρι να κρυώσουν.

Κάθε φορά που θα ανοίγετε ένα βάζο διατηρήστε το στο ψυγείο  μέχρι να το καταναλώσετε.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

 

 

https://koykoycook.gr/?p=26936

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *