Μαρμελάδα κυδώνι, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3,5 κιλά καθαρισμένα κυδώνια
10,1/2 φλυτζάνια νερό
2625 γρ ζάχαρη
6 βανίλιες σκόνη
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
χυμό από 3,1/2 λεμόνια
Καθαρίστε τα κυδώνια..
(Αν δεν τα βράσετε αμέσως βάλτε τα σε ένα κουβά με νερό και χυμό λεμόνι.)
Κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια.
Βάλτε τα σε μεγάλη κατσαρόλα η σε 2 κατσαρόλες όπως έκανα εγώ ..
Για κάθε κιλό κυδωνιού μετρήστε 3 φλυτζάνια νερό..
Αφήστε τα να πάρουν μια βράση μέχρι να μαλακώσουν καλά (30 λεπτά περίπου).
Όσο πιο μεγάλα είναι τα κομμάτια των κυδωνιών τόσο πιο πολυ ώρα θέλουν.
Πάρτε το εργαλείο που λιώνουμε τις πατάτες για τον πουρέ και πιέστε τα κυδώνια να
λιώσουν. Εγώ δεν τα πολτοποιώ εντελώς αλλά αφήνω κομματάκια.(μου αρέσει να τα βρίσκω μετά μέσα στην μαρμελάδα)..
Ρίξτε την ζάχαρη,τις βανίλιες και την γλυκόζη και αφήστε να βράσει το μείγμα σας
μέχρι να δέσει..
Εμένα μου πήρε μια ώρα περίπου με μέτριο βρασμό.
Ρίξτε στο τέλος τον χυμό λεμονιού.
Βάλτε την σε αποστειρωμένα βάζα ,κλείστε το καπάκι και γυρίστε τα ανάποδα.
Αφήστε τα έτσι μέχρι να κρυώσουν.
Κάθε φορά που θα ανοίγετε ένα βάζο διατηρήστε το στο ψυγείο μέχρι να το καταναλώσετε.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://koykoycook.gr/?p=26936
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κυδωνόπαστο, από τις "Μαγερικές Διαδρομές"!
Μαρμελάδα σύκο, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!
Μαρμελάδα εσπεριδοειδών, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Πώς γίνονται τέλειες οι σπιτικές μαρμελάδες, από την Ντίνα Νικολάου!
Μαρμελάδα βερίκοκο με μέλι, από την Νικόλ Μαρίνου και το nicolscooking.gr!
Παστοκύδωνο στο φούρνο από την Ντίνα Νικολάου!
Αφήστε μια απάντηση